Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η φετινή (2021) απογραφή του πληθυσμού προμηνύει ότι η ακριτική Ελλάδα ‘σβήνει’ επώδυνα & επικίνδυνα! Σοφή απόφαση η σύσταση Σχολής Σηροτροφίας-Μελισσοκομίας & Αμπελουργίας στο Σουφλί! Απαραίτητες οι Σχολές Αλιείας & Υλοτομίας στον Ν. Έβρου.

Στο πλαίσιο της παρέμβασής του (10/11) στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης, υπογράμμισε ότι το δημογραφικό συνιστά μία σύγχρονη απειλή με εθνικές προεκτάσεις τονίζοντας ότι απαιτούνται αποφασιστικές πολιτικές προκειμένου να θωρακιστεί πληθυσμιακά & αναπτυξιακά ο ακριτικός Έβρος!!

Συγκεκριμένα ανέφερε τα ακόλουθα :

Το ‘φυτίλι της βόμβας’ του δημογραφικού καίγεται ταχύτατα και απειλητικά όπως διαφαίνεται από τα αποτελέσματα της απογραφής του τρέχοντος έτους!

Προκειμένου να επέλθει η επιδιωκόμενη περιφερειακή ανάπτυξη μέσα από την πρόοδο των δεξιοτήτων των εργαζομένων της ελληνικής οικονομίας, πρέπει να διασφαλιστεί και η αντιστροφή της πληθυσμιακής συρρίκνωσης και της γήρανσης!

Η αντιστροφή του brain drain το οποίο μέχρι πρότινος αποτελούσε γενεσιουργό αιτία της πληθυσμιακής συρρίκνωσης, τώρα είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα!!

Αναφέρθηκε στο κατατεθέν τεκμηριωμένο και οραματικό σχέδιο εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης του Ν.Έβρου, με στόχο την αναβάθμιση των υφιστάμενων εκπαιδευτικών δομών αλλά και την δημιουργία νέων!!

Ο στόχος είναι η δημιουργία μιας απέραντης πανεπιστημιούπολης στον Έβρο, η οποία θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής αλλά κι ανάσχεσης του πληθυσμιακού μαρασμού.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του που δρομολογήθηκε από το Υπ. Παιδείας, η ίδρυση μεταδευτεροβάθμιων σχολών Σηροτροφίας, Μελισσοκομίας & Αμπελουργίας-Οινοποιίας στο Σουφλί, όπως πρότεινε ο ίδιος κοινοβουλευτικά!!

Μάλιστα, ανέφερε ότι η Ίδρυση Σχολής Υλοτόμων στο Σουφλί & η σύσταση σχολής Αλιέων -Αλιεργατών με δυο (2) Τμήματα , το μεν πρώτο στις Φέρες, ως Αλιείας Εσωτερικών Υδάτων λόγω του Δέλτα Ποταμού Έβρου… και το δε δεύτερο στη Σαμοθράκη ως Παράκτιας Αλιείας, συνάδουν με την ιστορία, την γεωγραφία & τον φυσικό πλούτο που διαθέτει η περιοχή.

Δήλωσε την ικανοποίησή του για την ίδρυση του «Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας» στην ακριτική Σαμοθράκη, ανοίγοντας νέες δυνατότητες και ευκαιρίες για τους κατοίκους της Νήσου που επιθυμούν να αποκτήσουν το εφόδιο της βασικής/υποχρεωτικής εκπαίδευσης!!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη της παρέμβαση μου εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=JLjYVLvmCgs