Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η χρήσιμη συνάντηση με την Αρχηγό της Europol, Catherine De Bolle & το σοβαρό διακύβευμα των επικείμενων ευρωεκλογών στο δελτίο ειδήσεων του ThrakiNet!

Για την συνάντηση που πραγματοποίησε (30/4) με την Αρχηγό της Europol, Catherine De Bolle, μίλησε μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, στο δελτίο ειδήσεων του Thrakinet.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:

• Με την Αρχηγό της Europol συζήτησαν θέματα που αφορούσαν τον αναβαθμισμένο και διευρυμένο ρόλο της Europol στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, ενώ έγινε αναφορά για την ανάπτυξη μιας ευρύτερης συνεργασίας με την ΕΛ.ΑΣ σε ζητήματα διασυνοριακού εγκλήματος.

• Ο Βουλευτής υπογράμμισε την φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλουν τα στελέχη της Αστυνομίας για τη φύλαξη & προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

• Επίσης, εξέφρασε την επιθυμία όπως η Europol να υιοθετήσει την ΕΛ.ΑΣ σε όλα τα επίπεδα, ώστε οι γείτονες μας να αισθανθούν το σχέδιο ενιαίας δράσης των Κρατών -Μελών της Ε.Ε σε θέματα ασφάλειας και προστασίας των Ελληνικών Συνόρων που είναι κι Ευρωπαϊκά!

• Θύμισε ότι είχε γίνει ευρεία συζήτηση για το ζήτημα κατά την παρουσία του στις Βρυξέλλες (Μάρτιος 2019), στο πλαίσιο της επίσκεψης αντιπροσωπείας της ελληνικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Βελγίου στη βελγική πρωτεύουσα, και τις συναντήσεις που είχε με θεσμικούς παράγοντες του Βελγικού Κοινοβουλίου και της Γερουσίας! (διαβάστε στο σχετικό link http://www.dimoschakis.gr/?p=11592).

•Το μεταναστευτικό-προσφυγικό αποτελεί το κυριότερο πρόβλημα της Ελληνικής πραγματικότητας με δεύτερο στην σειρά πρόβλημα, το έλλειμμα εσωτερικής ασφάλειας, όπως αυτό εκφράζεται στο κέντρο της Αθήνας, της μόνης Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας που στερείται λάμψης και κοινωνικής ειρήνης.

• Η ΝΔ έχει χαρακτηρίσει τις επικείμενες ευρωεκλογές ως δημοψήφισμα, ενδεικτικό της πρόθεσης ψήφου των Ελλήνων που θα πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους!

• Τόνισε ότι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να ενεργοποιηθούν και να προσέλθουν στις κάλπες επιδεικνύοντας στάση υπεύθυνων πολιτών που αποφασίζουν για το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους.

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί: