Δημοσχάκης Αναστάσιος

Κάθετος άξονας, επίσκεψη Γιλντιρίμ, νοσοκομείο Διδυμοτείχου και πολιτική επικαιρότητα στον ‘αέρα’ του Maximum FM

Για θέματα πολιτικής επικαιρότητας & για τον επανασχεδιασμό του Καθέτου Άξονα Αρδανίου – Μάνδρας με τραγικές ελλείψεις, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών  μίλησε σήμερα (19/06) στο Ρ/Σ Maximum 93,6 FM ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

  • Στις 21 Απριλίου κατέθεσε Γραπτή Ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών  για τις ημιτελείς εργασίες στον Κάθετο Οδικό Άξονα Αρδανίου – Μάνδρας καθόσον στη συζήτηση της Επίκαιρης του Ερώτησης στην Ολομέλεια δεν απαντήθηκαν τα ερωτήματα του !
  • Στην απάντησή του το Υπουργείο Υποδομών παραπέμπει σε σχετικό έγγραφο της Εγνατίας Οδού Α.Ε., όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι επανασχεδιάζεται ο δρόμος με ελλείψεις .
  • Δεν υπάρχει καμία συνέπεια στον αρχικό σχεδιασμό και για λόγους οικονομικούς μειώνονται σε 5 από 10 οι ανισόπεδοι κόμβοι, εγκαταλείπεται το οδικό δίκτυο στην τύχη του και δεν αποκαθίσταται  το οδόστρωμα που περιέρχεται στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας .
  • Το μέλλον των διοδίων είναι τα δορυφορικά διόδια τα οποία θα αρχίσουν εφαρμόζονται στην ΕΕ και αποτελούν το πλέον δικαιότερο και οικονομικότερο σύστημα συλλογής εσόδων.
  • Εντός της εβδομάδας θα αποσταλεί σχετική επιστολή προς το Δ Π Θ στο Πολυτεχνικό Τμήμα, για να γίνει επιστημονική μελέτη για την λειτουργία δορυφορικών διοδίων προκειμένου η χώρα μας να πρωτοπορήσει.

Επιπλέον σε θέματα πολιτικής Επικαιρότητας που ρωτήθηκε τοποθετήθηκε ως εξής:

  • Η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Γιλντιρίμ είναι μια επίσκεψη με την δική της σημειολογία. Πιστεύει στην συνεργασία μεταξύ των γειτονικών χωρών με πνεύμα κατανόησης, βάσει των διεθνών κανόνων και συμφωνιών.
  • Στις συναντήσεις σε επίπεδο αρχηγών κρατών αλλά και Υπουργών Εξωτερικών πρέπει να λύνονται αυτονόητα θέματα που σχετίζονται με την γειτνίαση, όπως είναι η κατασκευή της Νέας Γέφυρας, οι ζωονόσοι, η φρούρηση των συνόρων, η ερημοποίηση των αλιευτικών πεδίων και τα πλημμυρικά φαινόμενα.
  • Είναι υπέρ της αειφόρου ανάπτυξης και των επενδύσεων που σέβονται το περιβάλλον.
  • Η αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου είναι παροιμιώδης. Επανακατέθεσε την Επίκαιρη ερώτηση για την αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδ/χου καλώντας τον Υπουργό να απαντήσει  στην Ολομέλεια υπεύθυνα για το θέμα.