Δημοσχάκης Αναστάσιος

Κίνδυνος για την υγεία Αστυνομικών και πολιτών! Χωρίς προσωπικό καθαριότητας τα Αστυνομικά Τμήματα και οι χώροι κράτησης! Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Αναφοράς

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, επισυνάπτοντας την επιστολή της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας, σχετικά με τις άθλιες συνθήκες υγιεινής στους χώρους εργασίας τους, εξαιτίας των καθυστερημένων διαδικασιών για την πρόσληψη καθαριστριών μέσω ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην επιστολή ότι οι συνθήκες υγιεινής βρίσκονται σε οριακά δυσμενές σημείο, ώστε να τίθεται πλέον σοβαρό ζήτημα προσβολής της υγείας τόσο των εκεί εργαζομένων αστυνομικών υπαλλήλων όσο και των 250-300 κρατουμένων, μεταξύ των οποίων μεγάλος αριθμός γυναικών με παιδιά….

Οι αστυνομικοί υπάλληλοι ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων προϊσταμένων προκειμένου να επιλυθεί ένα ζήτημα που σχετίζεται με το αδιαπραγμάτευτο αγαθό της υγείας.

Ακολουθεί η αναφορά:

ΘΕΜΑ:   Άμεση επίλυση του ζητήματος της καθαριότητας στους χώρους εργασίας των αστυνομικών υπαλλήλων!

Ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης καταθέτει στο προεδρείο της βουλής την συνημμένη επιστολή της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας, σχετικά με τις άθλιες συνθήκες υγιεινής στους χώρους εργασίας, στους χώρους υγιεινής και στα κρατητήρια εξαιτίας των καθυστερημένων διαδικασιών για την πρόσληψη καθαριστριών μέσω ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται ότι για άλλη μια χρονιά οι διαδικασίες τοποθέτησης υπαλλήλων καθαριότητας καθυστερούν δραματικά, με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρό ζήτημα προσβολής της υγείας τόσο των αστυνομικών υπαλλήλων, αλλά και των 250-300 κρατουμένων, μεταξύ των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά. Η μετάδοση μολυσματικών ασθενειών αποτελεί απόλυτα ορατό κίνδυνο λόγω έλλειψης καθαριότητας και απουσία μέσων απολύμανσης και αντισηψίας.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας ζητά την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου για την επίλυση του ζητήματος υπογραμμίζοντας ότι το αγαθό της υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμο.

 

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

 

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ.PDF