Δημοσχάκης Αναστάσιος

Καινοτόμο, αναπτυξιακό & ωφέλιμο το πρόσημο του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη! Η συζήτηση για τα θεσμικά ζητήματα εγείρει ανησυχίες & πρέπει με πνεύμα ενότητας σιγά σιγά να ‘κλείσει’. Τοποθέτηση στη Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης

Στο πλαίσιο της παρέμβασής του (12/11) στη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης, τόνισε ότι ο σχεδιασμός για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής θα πρέπει να εστιάσει στην συνολική ευμάρεια των Θρακών, σε πνεύμα ειρήνης, ενότητας και συνεννόησης!!

Ειδικότερα ανέφερε ότι:

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με μία πολιτική πράξη υψηλού συμβολισμού, υιοθέτησε τον ακριτικό Έβρο και τη Θράκη, συστήνοντας την Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης!!

Ικανοποιώντας ένα πάγιο & διαχρονικό αίτημα της νευραλγικής & ευαίσθητης περιοχής!!

Οι απελθόντες περιφρόνησαν επιδεικτικά και απέρριψαν τις προσπάθειες διεκδίκησης του οραματικά προβεβλημένου αυτού αιτήματος που επιδίωξε από το 2015’ η ΝΔ ως αντιπολίτευση γενικά!

Το υπό συζήτηση πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής σε συνέχεια πολύμηνων εργασιών των δύο ομάδων εργασίας αυτής, φέρει καινοτόμο, αναπτυξιακό και ωφέλιμο πρόσημο στο σύνολο των προτεινόμενων πολιτικών.

Ωστόσο τόνισε ότι το άνοιγμα ατζέντας που άπτεται θεσμικών ζητημάτων, θα πρέπει να κλείσει προσεκτικά & ήπια, χάριν του καθολικού αιτήματος των Θρακών διασκεδάζοντας τυχόν ανησυχίες αυτών.

Εγκυμονεί ο κίνδυνος, να επισκιαστεί το ευεργετικό & αναπτυξιακό έργο της Επιτροπής, και θα επικρατήσει ως μήνυμα ότι τέθηκαν ζητήματα ευαίσθητα με πολλές διαστάσεις κοινωνικές, πολιτικές & εθνικές..

Καθώς, τα ζητήματα αυτά είναι ειδικού χειρισμού & άπτονται των αρμοδιοτήτων των καθ’ ύλην αρμόδιων Υπουργείων!!

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την τοποθέτηση στον ακόλουθο σύνδεσμο : https://www.youtube.com/watch?v=Nsk6bGiMpfc