Δημοσχάκης Αναστάσιος

Κατάθεση Αναφοράς για την Απώλεια του Ελληνικού Σχολικού Συγκροτήματος Μονάχου

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός Αν. Δημοσχάκης κατέθεσε στο Προεδρείο της Βουλής και προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Εξωτερικών σειρά εγγράφων αναφορικά με την απώλεια του Ελληνικού Σχολικού Συγκροτήματος Μονάχου.

Συγκεκριμένα κατατίθενται:

  • Επιστολή του πληρεξούσιου δικηγόρου του ελληνικού Κράτους κου Γεώργιου Βλαχόπουλου στην οποία ζητούνται διευκρινίσεις για τις κινήσεις του ελληνικού Κράτους σχετικά με το θέμα.
  • Πρωτόκολλο του Δήμου Μονάχου ενεργοποίησης της απόφασης για την επανάκτηση του οικοπέδου το οποίο είχε παραχωρηθεί για την ανέγερση του Σχολικού Συγκροτήματος.
  • Απόφαση της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., η οποία καταδεικνύει αδιαφορία, ολιγωρία και ανευθυνότητα, καθώς, σύμφωνα και με την επιστολή του κου Γ. Βλαχόπουλου, περιλαμβάνονται άστοχες ενέργειες που οδήγησαν σε καταστροφική καθυστέρηση σε βάρος του Δημοσίου και Εθνικού Συμφέροντος, αλλά πάνω από όλα σε βάρος των Ελληνόπουλων του Μονάχου και της Βαυαρίας.

Υπενθυμίζεται πως ο Βουλευτής έχει προβεί σε πολλαπλές κοινοβουλευτικές ενέργειες αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα τους τελευταίους μήνες, κατά τις οποίες ελάμβανε πάντα καθησυχαστικές απαντήσεις. Το Ελληνικό Σχολείο Μονάχου αποτελούσε μια μοναδική ευκαιρία δημιουργίας ενός κέντρου του Ελληνισμού στο κέντρο της Ευρώπης, μέσα στην καρδιά της Γερμανίας και μια μοναδική πολιτιστική και πολιτισμική επένδυση. Τα, δε, οικονομικά οφέλη από την ολοκλήρωσή του θα ήταν πολλαπλά, αφού εντός λίγων ετών θα αποπληρώνονταν η επένδυση από τα ποσά που θα εξοικονομούνταν από τα ενοίκια κτιρίων για τη στέγαση Ελληνικών σχολείων.

Πρόκειται για μια απίστευτης έκτασης αποτροπιαστική εξέλιξη, η οποία έχει τεράστιες αρνητικές συνέπειες στον Οικουμενικό Ελληνισμό και στο Ελληνικό Κράτος, συμβολικά και ουσιαστικά.

Μέχρι σήμερα ενέργειες του Βουλευτή: