Δημοσχάκης Αναστάσιος

Κατάθεση αναφοράς για τον κίνδυνο τον οποίον διατρέχουν οι ογκολογικοί ασθενείς

Αναφορά συνέταξε σήμερα ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων και με τελικό αποδέκτη τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό, ώστε να καταθέσει την από 2/4/2016 ηλεκτρονική επιστολή της κ. Αναστασίας Σπυρίδου, προέδρου του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου “ΣυνεχίΖΩ” και τα επισυναπτόμενα σε αυτή έγγραφα και επιστολές:

α. της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας με θέμα: «Σε κίνδυνο η υγεία των ογκολογικών ασθενών από τις πολύμηνες αναμονές για ακτινοθεραπεία» και

β. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με θέμα: «Σε κίνδυνο η υγεία των ογκολογικών ασθενών από τις πολύμηνες αναμονές για ακτινοθεραπεία».

Συγκεκριμένα, με βάση τα παραπάνω έγγραφα υπάρχει κίνδυνος μη υλοποίησης της δωρεάς του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» ύψους €16 εκατομμυρίων, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών ακτινοθεραπείας στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ζητάει από τον Υπουργό Υγείας να μεριμνήσει ώστε να στελεχωθούν τα Ακτινοθεραπευτικά Τμήματα των αντίστοιχων δημόσιων νοσοκομείων με τις κατάλληλες ειδικότητες και συνεπώς να ολοκληρωθεί με επιτυχία η τεράστια δωρεά του ΙΣΝ με επτά υπερσύγχρονους γραμμικούς επιταχυντές.

Επίσης, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, η εγκατάσταση αυτών των μηχανημάτων θα συμβάλλει στην μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο και στην αποτελεσματικότερη θεραπεία τους, σε ισάριθμα νοσοκομεία ανά την επικράτεια, από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μέχρι και το Νοσοκομείο της Κρήτης, που σήμερα κυμαίνεται από 2 έως 5 μήνες, χρονικό διάστημα που επιβαρύνει την υγεία του ασθενή και επηρεάζει δυσμενώς και συχνά καθοριστικά την εξέλιξη της νόσου.