Δημοσχάκης Αναστάσιος

Καταστροφική για την ακτοπλοΐα η καθυστέρηση του Υπ. Ναυτιλίας-Συνάντηση με τον Υπουργό -Δηλώσεις στη Δέλτα Τηλεόραση

Για την καταστροφική καθυστέρηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στο ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης, αλλά και για την επικείμενη συνάντησή του με τον Υπουργό Ναυτιλίας μίλησε στην Δέλτα Τηλεόραση Αλεξ/πολης ο βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Στις δηλώσεις του ανέφερε:

•Χάθηκε η μισή τουριστική περίοδος για τη Σαμοθράκη, εξαιτίας της καθυστέρησης του Υπουργείου Ναυτιλίας να αδειοδοτήσει εγκαίρως δυο ταχύπλοα σκάφη ισάριθμων εταιρειών .
•Η πίεση μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου και η ενεργοποίηση των θεσμικών παραγόντων έφερε έστω και με καθυστέρηση το επιθυμητό αποτέλεσμα.
•Δηλώνει πιστός συμπαραστάτης της σύζευξης των μεταφορών γενικά στην περιοχή του Έβρου.
•Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με την Ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, για εκκρεμή θέματα που αφορούν τη Σαμοθράκη , την Αλεξ/πολη και τις θαλάσσιες μεταφορές του Έβρου και της Θράκης.
•Έχει ήδη προτείνει τη διεύρυνση επί πλέον της ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης της Σαμοθράκης μέσω ενός αναγκαίου κι οραματικού δρομολογίου Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης-Λήμνου-Μυτιλήνης κι αντιστρόφως….