Δημοσχάκης Αναστάσιος

Κοινή Δήλωση Μ. Χαρακόπουλου και Αν. Δημοσχάκη για το Ελληνικό Σχολείο Μονάχου

«Δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών, αλλά συντεταγμένης δράσης για να αποτραπεί η ματαίωση λειτουργίας του Ελληνικού Σχολείου Μονάχου»

 

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Υπεύθυνος του Τομέα Αποδήμου Ελληνισμού, βουλευτής Έβρου, κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, με αφορμή τον κίνδυνο ενεργοποίησης της ρήτρας απώλειας του οικοπέδου και του κτιρίου που θα στεγάσει το Ελληνικό Σχολείο Μονάχου, λόγω καθυστερήσεων στην εκτέλεση του έργου και εν όψει της επικείμενης απόφασης του Δήμου Μονάχου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Το γεγονός ότι δεν ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εργασιών του ελληνικού σχολικού συγκροτήματος στο Μόναχο δεν περιποιεί τιμή σε κανένα και πολύ περισσότερο δεν δίνει το δικαίωμα στους υπεύθυνους να κατηγορούν και να μεταβιβάζουν ευθύνες.

Το έργο εντάχθηκε στον κρατικό προϋπολογισμό στις 19 Φεβρουαρίου 2013, οι εργασίες κατασκευής του ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2014 με δέσμευση η πρώτη φάση να ολοκληρωθεί στις 30-12-2015, και ενώ υπήρξε παράταση ως τις 30-06-2016, η ελληνική πολιτεία δεν ήταν συνεπής, παρά τις κατ’ επανάληψη κοινοβουλευτικές μας επισημάνσεις για εγρήγορση.

Τώρα, όμως, δεν είναι στιγμή απόδοσης ευθυνών και ιστορικής αναδρομής. Γι’ αυτά έχουμε το χρόνο και αν χρειαστεί θα το κάνουμε. Αναμένοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονάχου, οφείλουμε, ως συντεταγμένη Ελληνική Πολιτεία, να ενώσουμε δυνάμεις και να στηρίξουμε το αίτημα της Ελλάδας για μη ενεργοποίηση της ρήτρας επιστροφής του οικοπέδου στο Δήμο.

Η ολοκλήρωση της ανέγερσης του ελληνικού σχολικού συγκροτήματος στο κέντρο του Μονάχου αποτελεί όραμα του Οικουμενικού Ελληνισμού και εθνικό στόχο».