Δημοσχάκης Αναστάσιος

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για την στήριξη & ενίσχυση των ελαιοτριβείων, ομοειδών επιχειρήσεων και των παραγωγών!! Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Αναφοράς

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προέβη (13/9) ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης, καταθέτοντας κοινοβουλευτική αναφορά στα Υπουργεία Κλιματικής Κρίσης-Πολιτικής Προστασίας, Εθνικής Οικονομίας-Οικονομικών & Αγροτικής Ανάπτυξης

Στο επίκεντρο αυτής, βρίσκεται η επιστολή  Εβρίτη επιχειρηματία, ο οποίος διαθέτει υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο στην περιοχή  του Δήμου Αλεξ/πολης, το οποίο υπέστη τεράστια ζημία στην πρώτη ύλη λόγω του πύρινου εφιάλτη με τον οποίο ήρθε αντιμέτωπος ο Ν.Έβρου.

Αιτείται σειρά μέτρων  στήριξης και ανακούφισης προκειμένου να καταφέρει η οικογενειακή του επιχείρηση όπως και αντίστοιχες ομοειδείς της περιοχής που υπέστησαν ζημία, να παραμείνουν ζωντανές.

Ακολουθεί αναλυτικά η Αναφορά :

Αλεξ/πολη, 13/9/2023

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΠΡΟΣ:

 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

3.Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

ΘΕΜΑ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΕΙΔΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ Ν.ΈΒΡΟΥ!!

Κοινοβουλευτική αναφορά καταθέτει ο Βουλευτής Έβρου, Αν. Δημοσχάκης, στο Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων, διαβιβάζοντας την επιστολή του Εβρίτη επιχειρηματία, του Νικολάου Βουκουρεσλή.

Όπως επεξηγείται σε αυτή, η οικογενειακή του επιχείρηση, ένα υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο το οποίο εδρεύει στην περιοχή των Δικέλλων Δήμου Αλεξ/πολης, υπέστη τεράστια ζημία στην πρώτη ύλη με τεράστιο αντίκτυπο για τα επόμενα πέντε έτη, λόγω του πύρινου μετώπου.

Παραθέτοντας σχετική οικονομοτεχνική έκθεση της ζημίας, αιτείται μία σειρά μέτρων στήριξης, προκειμένου να μπορέσει τόσο  η εν λόγω επιχείρηση όσο  και λοιπές αντίστοιχες που υπέστησαν τις ίδιες ζημίες, ώστε να ορθοποδήσουν!