Δημοσχάκης Αναστάσιος

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Θρακικού Κέντρου-Εταιρείας Θρακικών Μελετών!

Το Θρακικό Κέντρο-Εταιρεία Θρακικών Μελετών αποτελεί τον καταλληλότερο φορέαγια την προώθηση της Θρακικής ταυτότητας και πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσα από την πρόοδο & την ανάπτυξη της Θράκης.

 

Αποτελεί τον πραγματικό θεσμό στα πολιτιστικά και όχι μόνο δρώμενα της Θράκης, με πλούσιο εκδοτικό και επιστημονικό έργο πάνω στον Θρακικό Ελληνικό Πολιτισμό με 93 χρόνια λειτουργίας (περισσότερες λεπτομέρειες στοthrakikokentro.blogspot.com).
Για τους λόγους αυτούς αποφάσισα και υλοποίησα από την πρώτη στιγμή την εκχώρηση του 50% των εσόδων και της ιδιοκτησίας του βιβλίου μου ‘Από τον Έβρο…στην Κατεχάκη” προκειμένου να ενισχύσω το έργο του Κέντρου .

 

Απαραίτητος προϋπόθεση ήταν η σύνταξη μελετών & ερευνών με στόχο την ανάπτυξη της Θράκης.

 

Υπενθυμίζεται πως το υπόλοιπο 50% των εσόδων διατέθηκε υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού για τα ορφανά τέκνα αστυνομικών & πυροσβεστών που τραυματίστηκαν  θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Η υπέροχη σημερινή εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας είχε φυσικά έντονο Θρακιώτικο ρυθμό! Εύχομαι να εγκαινιάσαμε μια δημιουργική χρονιά με επιστημονικό έργο που να υπογραμμίζει και να ‘κραυγάζει’ διεθνώς την Ελληνικότητα & την πρόοδο της Θράκης μας γιατί οι καιροί είναι πονηροί….