Δημοσχάκης Αναστάσιος

Κυβέρνηση ελλειμματικής δυναμικής, χωρίς ενιαία εξωτερική πολιτική, χωρίς ξεκάθαρη θέση έναντι του Ελληνικού Λαού ο οποίος δικαίως ανησυχεί για τα Εθνικά μας θέματα

Για τα φλέγοντα ζητήματα της τρέχουσας εξωτερικής πολιτικής αλλά και για την συνεχιζόμενη κυβερνητική ασυνεννοησία σε μείζονα εθνικά ζητήματα μίλησε ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης στο ρ/σ Maximum Maximumfm.

Μεταξύ άλλων είπε:

• H χώρα μας πρέπει να βγει από την αδιέξοδη πολιτική μιας κυβέρνησης που αγνοεί τους βασικούς κανόνες της εθνικής διαπραγμάτευσης αλλά και της θρησκευτικής διπλωματίας την οποία απαξιώνει κι απορρίπτει ως επιπλέον ‘σύμμαχο’ της.
• Στα εθνικά ζητήματα απαιτείται ένα μέτωπο ισχυρό κυβερνητικό προκειμένου να δημιουργηθεί και το εθνικό μέτωπο, εκφραζόμενο τόσο μέσα από τα κόμματα, αλλά κυρίως με την υπογραφή των κυβερνώντων.
• Η Ν.Δ. αναμένει την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό της χώρας να την ενημερώσει για την θέση της πατρίδας μας στο ζήτημα των Σκοπίων, όχι μόνο για την ονομασία αυτής αλλά και για τις αλυτρωτικές διαθέσεις, τον “συνεταιρισμό” ιστορίας, τη χρήση της γλώσσας, την χρήση συμβόλων κλπ.
• Διατηρούμε ως παράταξη τις θέσεις που είχαμε ως χώρα και ως Υπουργείο Εξωτερικών στην διάσκεψη στο Βουκουρέστι όπου εξασφαλίστηκε η απόφαση των κρατών μελών του ΝΑΤΟ που απέτρεψε την ένταξη των Σκοπίων στη συμμαχία.
• Μυστική διπλωματία ασκείται μόνο από το Υπουργείο Εξωτερικών και από τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Χώρας. Η συνάντηση και η συνομιλία του Υπουργού Παιδείας με τον αντιπρόεδρο της Τουρκικής κυβέρνησης παραμένει αγνώστου περιεχομένου για τον Ελληνικό λαό, πράγμα αδιανόητο & εθνικά επιζήμιο!
• Η κυβέρνηση όχι απλά αποδείχθηκε ανίκανη να επιλύσει τα ζητήματα της Θράκης αλλά δημιουργεί νέα προβλήματα σε μια περιοχή όπου υπάρχει αγαστή συνεργασία και ειρηνική συμβίωση μεταξύ των πολιτών αυτής .
• Μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο ίδιος αναδεικνύει και θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα ζητήματα της περιοχής όπως π.χ. την σύσταση θέσης καθηγητή σηροτροφίας στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας του ΔΠΘ προκειμένου να αναβιώσει η παραγωγή μετάξης και να προσφέρει τα οφέλη της στον τόπο.