Κοινοβουλευτική Αναφορά κατέθεσε σήμερα, 06/02, ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας. Αν. Δημοσχάκης διαβιβάζοντας μέσω του Προεδρείου της Βουλής προς το Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων την επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλου ΤΟΨΙΔΗ.
Στο επίκεντρο της επιστολής βρίσκεται η εξαιρετικά δυσμενής εξέλιξη της ανάκλησης άδειας λειτουργίας της «Συνεταιριστικής Τράπεζας Όλυμπος Συν. Π.Ε.» με διακριτικό τίτλο «Olympus Bank», (πρώην Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου) η οποία κοινοποιήθηκε αιφνιδιαστικά από τα ΜΜΕ το Σάββατο 4/2. Όπως υπογραμμίζεται μέσω της επιστολής, η διακοπή λειτουργίας της ως άνω Τράπεζας, καίτοι νόμιμη, δημιουργεί αναταραχή στην προσωπική, οικονομική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή των 43 εργαζομένων στα υποκαταστήματα και στην διοίκηση της Τράπεζας.
Τέλος τονίζεται ως αδήριτη ανάγκη να υπάρξει μέριμνα για την επαγγελματική αποκατάσταση των εργαζομένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Όλυμπος Συν. Π.Ε. καθώς στον Ν.Έβρο κάθε θέση εργασίας είναι παραπάπω από σημαντική.
Ακολουθεί η Αναφορά:
ΑΝΑΦΟΡΑ
1. Υπουργό Οικονομικών, κ.Χρήστο Σταϊκούρα
2. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη
ΘΕΜΑ: ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 43 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΟΛΥΜΠΟΣ ΣΥΝ.Π.Ε.
Ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, καταθέτει Κοινοβουλευτική Αναφορά στο Προεδρείο της Βουλής, διαβιβάζοντας στα Υπουργείο Οικονομικών & Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλου ΤΟΨΙΔΗ.
Η επιστολή αφορά στην εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της «Συνεταιριστικής Τράπεζας Όλυμπος Συν. Π.Ε.» με διακριτικό τίτλο «Olympus Bank», (πρώην Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου) η οποία ανακοινώθηκε από τα ΜΜΕ το Σάββατο 4/2/23 προκαλώντας θλίψη στην τοπική κοινωνία και κυρίως στους εργαζόμενους στα δυο υποκαταστήματα και στην διοίκηση.
Όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή το κλείσιμο του εν λόγω Τραπεζικού ιδρύματος είναι, ναι μεν, σύννομη, ωστόσο προκαλεί σημαντική αναστάτωση στην οικονομική, εργασιακή, κοινωνική ζωή των 43 εργαζομένων στα υποκαταστήματα και στην διοίκηση.
Τέλος τονίζεται ως αδήριτη ανάγκη όπως ληφθεί μέριμνα για την εργασιακή αποκατάσταση των 43 εργαζομένων καθώς κάθε θέση εργασίας στον Ν.Έβρου έχει βαρύνουσα σημασία & αξία..