Δημοσχάκης Αναστάσιος

Μήνυμα θωράκισης των ακριτικών περιοχών, οι συζητήσεις για το Κυπριακό και η εγκληματικότητα στην Δυτική Αττική – Δηλώσεις στον Flash 96.

Μήνυμα στήριξης των ευπαθών ακριτικών περιοχών  την χώρας μας αλλά και τα φαινόμενα εγκληματικότητας στην Δυτική Αττική, μίλησε σήμερα το πρωί (05/07) στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96, o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε:

·         Τα επιχειρησιακά και πολιτικά λάθη ειδικά στις ακριτικές περιοχές μπορούν να οδηγήσουν σε εδαφικούς ‘ακρωτηριασμούς’ και πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία.

·         Οι εξελίξεις των συζητήσεων για το Κυπριακό που διεξάγονται στην Ελβετία είναι ενθαρρυντικές, ωστόσο η εμμονή της  Τουρκίας σε ορισμένα ζητήματα οδηγεί τις συζητήσεις σε εμπλοκή.

·         Η έλλειψη ειλικρίνειας από την πλευρά της Τουρκίας έχει οδηγήσει σε ασυνεννοησία για ουσιαστικά προβλήματα, όπως για τα πλημμυρικά φαινόμενα, για τους ψεκασμούς, τις ζωονόσους, για την δεύτερη γέφυρα στους Κήπους κ.ά

·         Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και την διαπραγματευτική του ομάδα.

·         Η πληθυσμιακή σύνθεση των περιοχών του Μενιδίου και γενικά της Δυτικής Αττικής ποικίλει και μερικές φορές εκδηλώνεται η παραβατικότητα!

·         Η Ελληνική αστυνομία έχει ικανότατα  στελέχη με  μεγάλες δυνατότητες κι έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα με αποτελεσματικότητα όπου κι αν εκδηλώνεται. Θα πρέπει και η πολιτική ηγεσία να επιδείξει ανάλογη αποφασιστικότητα.

·         Η παρούσα κυβέρνηση κατήργησε δράσεις που είχαν καθιερωθεί επί των ημερών ως Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., όπως η ομάδα ΔΕΛΤΑ η οποία ήταν  το τελευταίο οχυρό για την προάσπιση της κοινωνικής ειρήνης.