Δημοσχάκης Αναστάσιος

Μεγάλη δικαίωση για τους βαμβακοπαραγωγούς του Έβρου!Το ΥπΑ.Α.Τ ανακοίνωσε την μείωση της ελάχιστης στρεμματικής απόδοσης (πλαφόν) κατά 30% για την χορήγηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης έτους 2020!

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει την μείωση σε ποσοστό 30% της ελάχιστης στρεμματικής απόδοσης για την καλλιεργητική περίοδο 2020 στο βαμβάκι, προκειμένου να καταβληθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση!!!

Η σπουδαία αυτή εξέλιξη ικανοποιεί ένα δίκαιο αίτημα το οποίο είχε αναδειχθεί μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου με Γραπτή Ερώτηση, χαρακτηρίζοντας ζωτικής σημασίας την καταβολή της συνδεδεμένης στους αγρότες του Ν.Έβρου.

Το αίτημα ήταν συλλογικό όπως αυτό εκφράστηκε από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δημητριακών Ορεστιάδας ”Η Ένωση”, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Διδυμοτείχου και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κοινής Γεωργικής Εκμετάλλευσης (Α.Σ.Κ.Γ.Ε.) Σουφλιώτικα Κελάρια(βλ.https://www.hellenicparliament.gr/…/c0d518…/11623074.pdf).

Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης που επιβεβαιώνει την αμέριστη φροντίδα και στήριξη στους παραγωγούς μας, αντιλαμβανόμενος τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων και της πανδημίας.