Δημοσχάκης Αναστάσιος

Μετά την κατακραυγή για την καθυστέρηση, επιτέλους το ανταποδοτικό τέλος στις κοινότητες

Μετά και τις πολλαπλές παρεμβάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ειδικά μετά την ερώτηση 25 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένου του Βουλευτή Έβρου και Επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκη (Ερώτηση 3112/ 12-2-2016), επιτέλους η Κυβέρνηση προχωράει στην αποδέσμευση των ποσών τα οποία είχαν παρακρατηθεί βάσει του Ανταποδοτικού Τέλους ΑΠΕ από τα έσοδα των Αιολικών Πάρκων της χώρας και υπέρ των πολιτών.

Για το εν λόγω θέμα, και εν γένει την ενεργειακή πολιτική στον Έβρο, είχε πραγματοποιήσει ο Βουλευτής και επίσκεψη στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε προχωρήσει στον επιμερισμό των πλέον των 18εκ. € από το τέλος αυτό στους Δήμους και τις κοινότητες της χώρας στις οποίες βρίσκονται εγκατεστημένα Αιολικά Πάρκα (ΦΕΚ Β’ 3497/29.12.2014). Με καθυστέρηση άνω του ενός έτους, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδίδει τα χρήματα αυτά της περιόδου 2010-2014 στους δικαιούχους.

Ο Βουλευτής χαιρετίζει την, έστω καθυστερημένη, διευθέτηση του ζητήματος, η οποία είχε ήδη δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Ερώτηση Βουλευτών Ν.Δ. για το ανταποδοτικό τέλος.

Επίσκεψη Αν. Δημοσχάκη στο ΚΑΠΕ.

ΦΕΚ προηγούμενης Κυβέρνησης για το ανταποδοτικό τέλος.