Δημοσχάκης Αναστάσιος

Με κυβερνήτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη & με μέτρα φυσικής & τεχνικής προστασίας των συνόρων, ο Έβρος είναι απόρθητος, οι δε κάτοικοι ασφαλείς!! Ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων για το ν/σ του Υπουργείου Υγείας.

Στη χθεσινή (29/5) ομιλία του στην Βουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο της συζήτησης του ν/σ του Υπουργείο Υγείας, ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α. Δημοσχάκης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη κυβέρνηση και στους επιστημονικούς φορείς για την επιτυχημένη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης καθώς και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των παρελκυστικών πολιτικών του…”ταραξία” της περιοχής μας!

Ειδικότερα ανέφερε πως :

📌Το εν λόγω ν/σ, συνιστά μία γέφυρα ομαλής μετάβασης από την περίοδο της ύφεσης, στην ανάπτυξη απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας & αλληλεγγύης σε όλους τους πολίτες!

📌Το ΠΓΝΑ, ως νοσοκομείο αναφοράς, καθώς και τα λοιπά νοσοκομεία & κέντρα υγείας με τα στρατιωτικά ΚΙΧΝΕ του Έβρου, συνέβαλαν επιτυχώς στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας στην ΠΑΜΘ!

📌Η κυβέρνηση, παρά την υγειονομική κρίση, απέδειξε ότι σκύβει στα προβλήματα του ευαίσθητου Έβρου, χαρακτηρίζοντας το Νοσοκομείο Διδ/χου σε Άγονο Τύπου Α’.

📌Η αύξηση των κλινών από 120 σε 150 & πλέον, καθώς και των 10 κλινών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού σε 20, κρίνεται απαραίτητη, ώστε να καταστεί και εκπαιδευτικό κέντρο για την πολύπαθη τοπική Νοσηλευτική Σχολή.

📌Υπογράμμισε ότι η χρήση του όρου “φράχτης” είναι λαθεμένος, μειωτικός & προσβλητικός σε μια ανοιχτή & διαμπερή τοπική κοινωνία όπως είναι ο Έβρος, που αποτελεί την καλή ανάμνηση της Μεγαλύτερης Αυτοκρατορίας στην ανθρωπότητα!!

📌Ο εύστοχος, δόκιμος & διεθνώς παραδεκτός όρος είναι «αποτρεπτικό τεχνικό εμπόδιο», το οποίο συμβάλει στην προστασία & στην θωράκιση των χερσαίων συνόρων & αποτρέπει τις συγκρούσεις σώμα με σώμα …

📌Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την υψηλού συμβολισμού πρώτη του επίσκεψη (12/10/2015) ως υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ, απέδειξε εμπράκτως ότι αγαπάει & τιμά τον Έβρο όπου κτυπά η καρδιά όλων των Ελλήνων!!

📌Η επιλογή του να ξεκινήσει την τότε εσωκομματική πολιτική περιοδεία, από το ιστορικό Φυλάκιο 1 και το σημείο μηδέν των Καστανέων, έστειλε σαφές μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες, συμπεριλαμβάνοντας φυσικά & τους γείτονες που το διάβασαν πρόχειρα & ανορθόγραφα..!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την τοποθέτηση εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=s9nD5yqjm5M

Ακολουθεί αναλυτικά η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πολύ.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας λειτουργεί ως γέφυρα μετάβασης από τη φάση της ύφεσης στην όχθη της ανάπτυξης. Στόχος είναι αυτό να επιτευχθεί ανώδυνα, με σωστό στρατηγικό σχεδιασμό. Αξίζουν εύσημα σε όσους συνέβαλαν και ιδιαίτερα στους επιστημονικούς φορείς που σε επίκαιρο χρόνο εισηγήθηκαν τα αναγκαία μέτρα.

Αποδόθηκε ο σεβασμός στην ανθρώπινη ύπαρξη. Ενισχύθηκε το σύστημα υγείας και είμαστε πλέον πρότυπο διαχείρισης και παράδειγμα υπευθυνότητας.

Ανήκουν, επίσης, τα εύσημα και στους ήρωες με τις πράσινες και τις λευκές ποδιές. Η αύξηση του ορίου των υπερωριών από το 9% στο 15% αποδεικνύει σεβασμό και αναγνώριση.

Με το παρόν σχέδιο νόμου απλώνεται ένα δίχτυ προστασίας και στοργής σε όλους τους πολίτες, εισάγονται ρυθμίσεις που παρατείνουν τη διάρκεια των μέτρων στήριξης, τίθενται οι προϋποθέσεις για σταδιακή επαναφορά στην κανονική κοινωνική και οικονομική δράση, εισάγονται νέες διατάξεις οι οποίες ενισχύουν το ΕΣΥ με ιατρικό δυναμικό από Έλληνες ιατρούς του εξωτερικού.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τα στρατιωτικά ΚΙΧΝΕ του Έβρου συνέβαλαν στη διαχείριση της πανδημίας σε όλη την περιφέρεια. Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αποτέλεσε νοσοκομείο αναφοράς.

Επισημαίνω και τη θετική συμβολή του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου για τον βόρειο Έβρο και ευχαριστούμε για τον χαρακτηρισμό του, κύριε Υπουργέ, σε «Άγονο Τύπου Α΄». Η αύξηση των κλινών από εκατόν είκοσι σε εκατόν πενήντα και πλέον, καθώς και των δέκα κλινών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού σε είκοσι, κρίνεται απαραίτητη. Η αναβάθμισή του θα αποτελέσει και εκπαιδευτικό κέντρο για την πολύπαθη τοπική Νοσηλευτική Σχολή.

Κυρίες και κύριοι, τα σύγχρονα και σοβαρά κράτη με τις εθνικές αστυνομίες εφαρμόζουν μέτρα φυσικής, τεχνικής, ηλεκτρονικής και ηλεκτρικής σε ό,τι αφορά τον φωτισμό προστασίας των συνόρων μας. Η χρήση του όρου «φράχτης» μας ενοχλεί, μας μειώνει και μας δυσφημεί. Διαμαρτυρόμαστε και ως λαός και ως περιοχή. Ο εύστοχος και δόκιμος όρος είναι «αποτρεπτικό τεχνικό εμπόδιο».

Ο Έβρος είναι μια ανοιχτή και διαμπερής κοινωνία, με οδικά, σιδηροδρομικά και θαλάσσια σημεία εισόδου-εξόδου με όλους τους γείτονες. Ο μόνος που δεν θέλει το αποτρεπτικό εμπόδιο είναι η γειτονική χώρα. Αποτελεί ελαφρότητα να αναπαράγονται ψευδείς ειδήσεις που προωθεί η «μαύρη» τουρκική προπαγάνδα. Αμαυρώνεται η πρώτη μεταπολεμική νίκη της Ελλάδος έναντι της γείτονος χώρας. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι απέναντι στις προκλήσεις και τις απειλές, να τιμήσουμε τα εκατό χρόνια ελεύθερης Θράκης και τον διαχρονικό αγώνα προάσπισης των συνόρων.

Ο Έβρος αποτελεί την καλή ανάμνηση της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας στην ιστορία της ανθρωπότητας, μολονότι ο γείτονας μάς προκαλεί ακόμη και ανήμερα της «μαύρης» επετείου.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, νιώθουμε ασφαλείς, γιατί έχουμε κυβερνήτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σας υπενθυμίζω την ανακήρυξη των τεσσάρων υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Γυρίζω το ρολόι προς τα πίσω. Την επόμενη μέρα, 7-10-2015, με προσκλητήρια επιστολή ζήτησα από τους τέσσερις να ξεκινήσουν τον προεκλογικό τους αγώνα για λόγους υψηλού συμβολισμού από τον Έβρο. Αντίγραφο αυτής της επιστολής καταθέτω στα Πρακτικά της Βουλής.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Αναστάσιος (Τάσος) Δημοσχάκης καταθέτει για τα Πρακτικά την προαναφερθείσα επιστολή, η οποία βρίσκεται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Την 12η Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 09.15΄, ο σημερινός Πρωθυπουργός τηλεφωνικά μου γνωστοποιεί ότι, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμά μου, έφθασε στον Έβρο. Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, επισκεφτήκαμε πρώτα μαζί το Τελωνείο, το Φυλάκιο 1, το ιστορικό, καθώς και το αποτρεπτικό εμπόδιο στις Καστανιές. Όλα αυτά στις Καστανιές.

Η επίσκεψη ήταν η πρώτη πολιτική πράξη ενός υποψήφιου Προέδρου και σηματοδοτούσε με τις πράξεις του σημαντικές πολιτικές. Έστειλε μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες. Οι γείτονές μας τον διάβασαν ανορθόγραφα. Εμείς είμαστε τυχεροί, γι’ αυτό τον πιστεύουμε και τον ευγνωμονούμε. Παραμένει σταθερά αταλάντευτος στις αρχές, τις αξίες φύλαξης της πατρίδας.

Σας ευχαριστώ πολύ.