Δημοσχάκης Αναστάσιος

Μοχλός….ανάπτυξης του Έβρου & της Θράκης, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, το Εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδας & οι Σιδηροδρομικές υποδομές! Τοποθέτηση στην Επιτροπή Περιφερειών

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης (7/7) της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών με θέμα τις “Περιφέρειες ως πόλοι ανάπτυξης στο νέο επενδυτικό περιβάλλον”, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης, υπογράμμισε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος δίδει σημαντικό πλεονέκτημα στον Έβρο, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα της μεταφορικής διευκόλυνσης της περιοχής αλλά και τα πολλαπλά οφέλη επαναλειτουργίας του Εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας!!

Ειδικότερα ανέφερε ότι:

-Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, αλλάζει σημαντικά το επενδυτικό περιβάλλον στη Χώρα, περιλαμβάνοντας καίριες στοχεύσεις & ευνοϊκές ρυθμίσεις για τον Έβρο & τη Θράκη.

-Αποτελώντας, ένα πρώτο δείγμα της εφαρμογής των πολιτικών που προέκυψαν από την Διακομματική Επιτροπή για την πρόοδο & την ανάπτυξη της Θράκης.

-Επισήμανε επίσης, την σημαντική απόφαση περί της επίλυσης του ”γόρδιου δεσμού” του συμψηφισμού του 12% του μισθολογικού κόστους, δίνοντας ανάσα στην επιχειρηματικότητα της Θράκης!!

-Αναφέρθηκε και στα πολλαπλά οφέλη που θα επιφέρει στην τοπική κοινωνία, οικονομία αλλά και στην αναπτυξιακή πορεία του Έβρου, η επαναλειτουργία του Εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας.

-Τονίζοντας ότι η δυναμική καλλιέργεια των τεύτλων βρίσκεται στους σχεδιασμούς της σημερινής κυβέρνησης, προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση ώστε το…φουγάρο του εργοστασίου στον Β/Έβρο να πάρει και πάλι μπρος!!

-Αναφέρθηκε στην μεταφορική θωράκιση υπογραμμίζοντας την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου της περιοχής, το οποίο αποτελεί κατά 85% το φθηνότερο μεταφορικό μέσο …σε σχέση με τα λοιπά!

-Ήδη βρίσκεται σε διαγωνισμό η Μελέτη- Κατασκευή της διπλής γραμμής Ορμενίου- Αλεξ/πολης που θα έχει ευθυγράμμιση, ηλεκτροκίνηση & πλήρη αντιπλημμυρική θωράκιση για τον Ν.Έβρου!

-Η δημιουργία των χερσαίων Δαρδανελίων με την διασύνδεση του Λιμένα Αλεξ/πολης με τα αντίστοιχα Πύργου, Βάρνας, Ρούσε & Κωστάντζας θα μεταφέρονται σιδηροδρομικά τα Εμποροκιβώτια αποτελώντας την εναλλακτική & συμφέρουσα λύση από αυτή των θαλασσίων Δαρδανελίων ή της ‘φαραωνικής διώρυγας’ της γειτονικής Τουρκίας !

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την Τοποθέτηση εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=ybwgoA_T8ZY