Δημοσχάκης Αναστάσιος

Νομικό ανάχωμα έναντι της σκληρής εγκληματικότητας ο αναθεωρημένος ποινικός κώδικας!Αποδεκτές οι προτάσεις, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ορθής εφαρμογής του ποινικού νόμου, σε ότι αφορά την προστασία του οικιακού & εργασιακού ασύλου!

Στη χθεσινή του (10/11) τοποθέτηση επί του Ν/Σ του Υπ. Δικαιοσύνης, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν. Δημοσχάκης, υπογράμμισε ότι οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα & της Ποινικής Δικονομίας, αποκαθιστούν την ευνομία, την ευταξία & την ασφάλεια στην κοινωνία καλύπτοντας τα νομοθετικά κενά και τις αστοχίες της απελθούσας κυβέρνησης!!

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής :

Με ισορροπημένο τρόπο & αποφασιστικότητα αντιμετωπίζεται η βαριά εγκληματικότητα, η οποία ‘άνθισε’ την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο!!

Αυστηροποιείται η ποινή για τα ειδεχθή εγκλήματα όπως η ανθρωποκτονία, ο ομαδικός βιασμός, ο βιασμός ανηλίκου για τα οποία πλέον προβλέπεται η επιβολή της ισόβιας κάθειρξης!

Η ίδια ποινή επιβάλλεται και στις περιπτώσεις ληστείας, όταν αποτέλεσμα αυτής είναι ο θάνατος κάποιου προσώπου ή βαριά σωματική βλάβη ή αν η πράξη εκτελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον του!!

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, προστατεύονται ο ένοικος & ο εργαζόμενος των οποίων παραβιάζεται το οικιακό & το εργασιακό άσυλο αντίστοιχα όπως ο ίδιος είχε εισηγηθεί μέσω των κοινοβουλευτικών του παρεμβάσεων!!

Για την πάταξη της εγκληματικότητας, λαμβάνονται επίσης μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών, όπως ο θεσμός της κοινωφελούς εργασίας αξιοποιώντας τις καινοτόμες και οραματικά προβεβλημένες από τον ίδιο προτάσεις!!

Εν αντιθέσει με την απελθούσα κυβέρνηση η οποία περιφρόνησε τις εν λόγω προτάσεις, δείχνοντας ανοχή στην εγκληματικότητα ενώ η σημερινή κυβέρνηση υιοθετεί τις προτάσεις του Βουλευτή!

Τέλος, υπογράμμισε ότι θωρακίζεται η κοινωνική συνοχή από ψυχολογικές επιχειρήσεις που ασκούνται από ορισμένους κύκλους & περίεργα κέντρα διασποράς ψευδών και ανυπόστατων ειδήσεων εργαλειοποιώντας κρίσεις, όπως η πανδημία!!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την σύνοψη (2′ 17”) της ομιλίας εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=saSky9zkWdw