Δημοσχάκης Αναστάσιος

Οι ασθενείς του Β/Έβρου δεν είναι αριθμοί ! Είναι μέλη οικογενειών, με προσφορά που αξιώνουν αξιοπρεπή περίθαλψη , σεβασμό κι αντιπροσώπευση στην Βουλή των Ελλήνων!!Συνέντευξη στο Δελτίο Ειδήσεων της Alfa Τηλεόρασης Αλεξ/πολης.

Για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου μετά την αυτονόμησή του αλλά και την οριακή κατάσταση στις δομές Υγείας του Β/Έβρου, με θλιβερό παράδειγμα το Κ.Υ. Δικαίων μίλησε στο Δελτίο Ειδήσεων της Alfa Boreiou Ellados Alfa.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

• O αγώνας τεσσάρων & πλέον ετών της Εκκλησίας, των Δημάρχων & θεσμικών παραγόντων των πολιτιστικών συλλόγων σε συνδυασμό με τον συνεχή κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε ο ίδιος είχαν ως αποτέλεσμα την αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.
•Το ίδρυμα ενοποιήθηκε με το ΠΓΝ Αλεξ/πολης τον Μάρτιο του 2012, επί πρωθυπουργίας Λουκά Παπαδήμου, ενώ η Κυβέρνηση Σαμαρά δεν πρόλαβε να προχωρήσει στην αυτονόμησή του, εξαιτίας των μεθοδεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την διακυβέρνηση της Χώρας.
• Με τραγική καθυστέρηση και προεκλογική στόχευση ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε, με ένα σκόπιμα αλλοπρόσαλλο σχέδιο νόμου, την αυτονόμηση του Ιδρύματος χωρίς διαβεβαιώσεις για την απαραίτητη στήριξη που χρειάζεται σε προσωπικό & εξοπλισμό.
• Η ΝΔ δεν ψήφισε όχι, αλλά «παρών» αποδεχόμενη την αναγκαιότητα της αυτοτέλειας & χαρακτηρίζεται η πράξη αυτή ως κίνηση πολιτικής γενναιότητας, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφιζε τα πάντα λόγω εμμονών και προσήλωσης στην καρέκλα.
• Η τροπολογία ήταν παγίδα γιατί περιείχε ανόμοια πράγματα & χαριστικές ρυθμίσεις!Η Κυβέρνηση δεν παραχώρησε την αιτηθείσα ‘προίκα’ & δεν εγγυήθηκε την ομαλή μετάβαση του Νοσοκομείου από την ενοποιημένη συλλειτουργία του στην αντίστοιχη αυτοτελή με αφωνία των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου !!!
• Οι νεφροπαθείς του Β/’Εβρου περνούν τον προσωπικό τους Γολγοθά καθώς η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Διδ/χου αδυνατεί να τους προσφέρει θεραπεία, με αποτέλεσμα να πρέπει να μετακινούνται στην Αλεξανδρούπολη!
• Το αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς, οι οικογένειές τους, άνθρωποι που δεν είναι αριθμοί αλλά συντοπίτες, κάτοικοι των ολιγομελών κοινωνιών του Β/Έβρου που αξιώνουν αξιοπρεπή περίθαλψη κι αντιπροσώπευση αλλά & σεβασμό στην Βουλή των Ελλήνων.

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί: