Δημοσχάκης Αναστάσιος

Οι αστυνομικοί της Δ.Α. Ορεστιάδας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Καταστροφικές οι συνέπειες της έλλειψης προσωπικού στη διαχείριση των μεταναστευτικών & προσφυγικών ροών – Κατάθεση κοινοβουλευτικής Αναφοράς

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, παραθέτοντας επιστολή της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας σχετικά με την ενίσχυση της τοπικής Δ.Α , η οποία αποδυναμώνεται την στιγμή που αυξάνονται ραγδαία οι μεταναστευτικές & προσφυγικές ροές παραβιάζοντας τα χερσαία σύνορα μας .

Η επιστολή έρχεται να προστεθεί σε αυτή της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, η οποία κατατέθηκε με Κοινοβουλευτική Αναφορά στις 27/09/18, των δύο σχετικών Ερωτήσεων που κατέθεσε ο βουλευτής (βλ.http://www.dimoschakis.gr/?p=964 & http://www.dimoschakis.gr/?p=2432 ), καθώς και της επιστολής στις 07/08/2017 στον τότε Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αλλά και στον τότε Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ (βλ. http://www.dimoschakis.gr/?p=6467), ζητώντας τη συνέχιση της ενίσχυσης των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης στον Έβρο.

 Με την επιστολή ζητείται να ενισχυθεί με προσωπικό η Δ.Α. Ορεστιάδας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παράνομη είσοδος ταυτισμένων οικ.μεταναστών & προσφύγων πολέμου θωρακίζοντας έτσι τα χερσαία σύνορα της Ελλάδος που είναι & της Ευρώπης.

Ακολουθεί η Αναφορά:

 Ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης καταθέτει στο Προεδρείο της Βουλής την συνημμένη επιστολή της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας όσον αφορά την μείωση των αστυνομικών δυνάμεων από τη δύναμη της ΑΣΠΙΔΑΣ, τη στιγμή που αυξάνονται οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές με αίτημα την ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό.

     Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται ότι οι μεταναστευτικές ροές παρουσιάζουν αύξηση 1000% σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία ενώ οι συλλήψεις διακινητών το τελευταίο δίμηνο είναι περισσότερες από όσες υπήρχαν την τελευταία διετία.

Επιπλέον αναφέρεται ότι η αύξηση των μεταναστευτικών ροών που παρατηρείται  θα έχει ως αποτέλεσμα την παραβίαση των συνόρων μας προς την ενδοχώρα, με επιπτώσεις στα κέντρα κράτησης, στην αύξηση του προσωπικού που απασχολείται στα κέντρα κράτησης, υποδοχής και ταυτοποίησης, κι εν τέλει επιβάρυνση στο εισόδημα του Έλληνα φορολογούμενου και φυσικά αύξηση της εγκληματικότητας.

Με την επιστολή ζητείται να ενισχυθεί με προσωπικό η Δ.Α. Ορεστιάδας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παράνομη είσοδος ταυτισμένων αλλοδαπών και να θωρακιστούν τα σύνορα της Ελλάδος που είναι και κατ’ επέκταση της Ευρώπης.

 
Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή