Δημοσχάκης Αναστάσιος

Οι βαμβακοκαλλιεργητές του Έβρου & της Ροδόπης με αγωνία αναμένουν τις απαντήσεις του ΥπΑΑΤ στην συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που προγραμματίστηκε να γίνει στη Βουλή την προσεχή Πέμπτη 09.30’ !Δηλώσεις στην Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας.

Στα πλαίσια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 01/04 στα γραφεία της ΕΑΣ Διδ/χου, ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης προέβη στις παρακάτω δηλώσεις στην κάμερα της Δημοτικής Τηλεόρασης Ορεστιάδας:

Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας

•H Κυβέρνηση εμπαίζει τους αγρότες του Έβρου, ενώ ο Υπουργός αποδεικνύεται αφερέγγυος κι ασυνεπής στις υποσχέσεις του.

•Σε δύο συσκέψεις με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, ο αρμόδιος υπουργός είχε υποσχεθεί ότι κανείς βαμβακοπαραγωγός δεν θα εξαιρεθεί από την συνδεδεμένη ενίσχυση.

•Ωστόσο 770 καλλιεργητές βάμβακος του Έβρου (από τους 1700 περίπου πανελλαδικά) δεν εισέπραξαν τα υποσχεθέντα!

•Το ψήφισμα που προκύπτει από τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη της 01/04 στο Διδυμότειχο περιλαμβάνει το αίτημα για την αποπληρωμή των βαμβακοκαλλιεργητών, καθώς επίσης και την ενεργοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων για τους καλλιεργητές σιτηρών και ηλίανθου.

•Την Πέμπτη 04/04, ώρα 09.30’, θα συζητηθεί στην Βουλή η σχετική Επίκαιρη Ερώτηση, προκειμένου να διευκρινιστεί αν και πότε θα καταβληθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση σε όλους τους βαμβακοπαραγωγούς.

ΕΑΣ Ορεστιαδος, Ασκγε Τυχερό Έβρου, ΑΣΚΓΕ ΑΡΔΑΣ Ν ΕΒΡΟΥ, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σουφλίου, Αγροτικό el

Απόσπασμα των δηλώσεων μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί: