Δημοσχάκης Αναστάσιος

Οι Εθνοφύλακες και οι έφεδροι του Έβρου αμύνονται στην «πρώτη γραμμή» της Χώρας, αλλά η Κυβέρνηση τους περιφρονεί & τους αδικεί !

Εκδήλωση του Συνδέσμου εθνοφυλάκων Διδ/χου & Ορεστιάδας πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (01/12) σε αίθουσα εκδηλώσεων της περιοχής στην οποία συμμετείχαν αρμόδια στελέχη της 16ης ΜΜΠ πληθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής ‘Εβρου κι Αναπλ. Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Εθνοφύλακες Έβρου, Έλληνες Έφεδροι-Πολίτες Οπλίτες, ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, Δήμος Διδυμοτείχου, Μεραρχία Διδυμότειχου

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι:

· Οι Εθνοφύλακες, οι Έφεδροι μαζί με τον τακτικό στρατό αποτελούν το Στράτευμα της Ελλάδος !

· Με την παρουσία τους στην ακριτικό & νευραλγικό Έβρο σφραγίζουν το αίσθημα ασφάλειας & συντελούν αποφασιστικά στην πρόοδο, στην ανάπτυξη & στην Ειρήνη της περιοχής !

·´Ως Αν. Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. αλλά κι ως Βουλευτής Έβρου στηρίζει τους Εθνοφύλακες & τους Εφέδρους & διεκδικεί την ικανοποίηση δικαίων & αυτονόητων αιτημάτων τους κόντρα σε ιδεοληψίες & εμμονές!

· Πέτυχε μετά από κοινοβουλευτικό αγώνα δυο & πλέον ετών την κατάργηση της απαγορευτικής ζώνης θήρας, στην Ελληνοβουλγαρική μεθόριο, προστατεύοντας ταυτόχρονα & τις τοπικές καλλιέργειες από αγριογούρουνα κλπ άγρια ζώα!

. Διεκδικεί & το αυτονόητο δικαίωμά τους, με την ιδιότητα επίσης του κυνηγού, να έχουν πρόσβαση έως σχεδόν στον Έβρο ποταμό, λειτουργώντας με αυτόν τον τρόπο αποτρεπτικά σε αυτούς που σχεδιάζουν κι επιχειρούν να παραβιάσουν τα ελληνικά σύνορα που είναι και ευρωπαϊκά!

· Πρότεινε μέσα από αυτή τη διαδικασία το ΥπΑΑΤ με τον ΕΛΓΑ να αποζημιώνει τους αγρότες οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν ζημιές από αγριογούρουνα κλπ άγρια ζώα.

· Ο περαιτέρω σχεδιασμός του Τομέα Άμυνας της ΝΔ για εφέδρους κι εθνοφύλακες θα παρουσιαστεί σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 19/12, με την συμμετοχή του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών και του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.