Δημοσχάκης Αναστάσιος

Οι κινήσεις δημοσίων σχέσεων του Υπουργού Παιδείας δεν αναιρούν τις ανάρμοστες και καταστροφικές αποφάσεις που έχει πάρει σε βάρος του ΔΠΘ ! Δηλώσεις στη Δέλτα Τηλεόραση Αλέξ/πολης

Για την πρόσφατη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με θεσμικούς παράγοντες της Θράκης και την φερόμενη θετική του πρόθεση για ίδρυση κτηνιατρικής σχολής στον Έβρο, μίλησε ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης στο δελτίο ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόραση Αλέξ/πολης.
Giannis Skevas

Συγκεκριμένα είπε:

•Η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Θράκης για τα ζητήματα του ΔΠΘ αποτελεί μια κίνηση δημοσίων σχέσεων κι εντυπωσιασμού παρά ουσίας.
•Οι προθέσεις του κ.Γαβρόγλου έχουν διαφανεί ήδη με κινήσεις περιφρόνησης, όπως η μεταφορά του Μεταπτυχιακού Εξειδίκευσης Εκπαιδευτικών Μειονοτικών Σχολείων από το Δημοκρίτειο στο Αριστοτέλειο Θεσ/νίκης , αλλά και την νομοθετική ρύθμιση που αποψιλώνει τα περιφερειακά ΑΕΙ από το διδακτικό προσωπικό τους.
•Ο υπουργός προάγει αφύσικες συνενώσεις ιδρυμάτων όπως αυτή του ΤΕΙ της Αν.Μακεδ. και Θράκης με Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης παραγκωνίζοντας τον παράγοντα της εντοπιότητας και προκαλώντας το κοινό αίσθημα των Θρακιωτών.
•Ήδη από τον Μάιο του 2017 η Σύγκλητος του ΔΠΘ προέβλεπε την επέκταση του πανεπιστημίου προκειμένου να ταυτιστεί η εδαφική του αρμοδιότητα με αυτή της διοικητικής περιφέρειας καθώς και την ίδρυση 10 σχολών χωρίς δημοσιονομικό κόστος.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί: