Δημοσχάκης Αναστάσιος

Οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για την Λιμνοδεξαμενή Ξηροποτάμου του Δήμου Σαμοθράκης καρποφόρησαν! Σε ”τελική ευθεία” η ολοκλήρωση του έργου : Εγκρίθηκε από το ΥΠΑΑΤ η συμπληρωματική σύμβαση!!

Η επίμονη και αταλάντευτη ανάδειξη εδώ και πέντε (5) χρόνια της αναγκαιότητας ολοκλήρωσης του  έργου της Λιμνοδεξαμενής Ξηροποτάμου του Δήμου Σαμοθράκης βρήκε θετική ανταπόκριση!!! 

Με την από 4/8/2021 απόφαση της αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής του ΥΠΑΑΤ, γνωστοποιείται η προέγκριση της τροποποίησης Νομικής Δέσμευσης του 1ου υποέργου ”Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Ξηροποτάμου Δήμου Σαμοθράκης”… ”απεγκλωβίζοντας” οριστικά ένα χρόνιο έργο υποδομής το οποίο ταλανίζεται από το 2012!!

Πρόκειται για έργο ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής καθώς αναμένεται να δώσει λύση στα προβλήματα άρδευσης των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, ενισχύοντας τον πρωτογενή τομέα!!

Την σημασία του οποίου είχε επισημάνει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του (17-18/08) στον Έβρο και στη Σαμοθράκη τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα έργο σημαντικό για τον πρωτογενή τομέα μέσα από την άρδευση της καλλιεργήσιμης περιοχής της Ν/Δ πλευράς της Νήσου! 

Στη συνάντηση εργασίας κι ενημέρωσης που είχα πραγματοποιήσει (21/1/2021) με τον ”νεοφώτιστο” τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό ζήτησα μεταξύ άλλων και την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του εν λόγω έργου (βλ. αναλυτικά εδώ : https://www.facebook.com/Dimoschakis/posts/3269692809796974)!! 

Στη συνέχεια ενημερώθηκα (9/2/2021) από τον  Υφυπουργό Γιάννη Οικονόμου, ότι το έργο έχει τεθεί σε τροχιά υλοποίησης καθώς εκκρεμούσε μόνο η τελική υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης με τον ανάδοχο, βάσει των ήδη εγκεκριμένων πρόσθετων μελετών από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ. (https://www.facebook.com/Dimoschakis/posts/3319392708160317).

Στην πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού στην ΠΑΜ-Θ (29/7/2021), στο πλαίσιο της ανοικτής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Κομοτηνή για τη νέα  ΚΑΠ στην παρέμβασή μου έθεσα εκ νέου το ζήτημα, τονίζοντας ότι πρόκειται ένα έργο ώριμο το οποίο πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί (βλ. αναλυτικά https://www.facebook.com/Dimoschakis/posts/3789387614494155). 

Εκφράζω την ικανοποίησή μου που η σημερινή κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο εξακολουθούν να επιδεικνύουν έμπρακτο ενδιαφέρον για τον Ν.Έβρου, υλοποιώντας ένα σημαντικό έργο υποδομής το οποίο θα δώσει αναπτυξιακή “πνοή” στο ακριτικό Νησί της Νίκης!! 

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την Απόφαση εδώ :  

DCIM\100MEDIA\DJI_0005.JPG