Δημοσχάκης Αναστάσιος

Οι μαθητές Δημοτικού Σχολείου Ασπρονερίου Δήμου Διδυμοτείχου αξίζουν τις καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης. Κατάθεση Γραπτής Ερώτησης

Γραπτή Ερώτηση κατέθεσε σήμερα, 19/9, ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας. Αν. Δημοσχάκης προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με επίκεντρο το πρόβλημα που ανέκυψε πρόσφατα με το ενδεχόμενο κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Ασπρονερίου του Δήμου Διδυμοτείχου.

Συγκεκριμένα και σε συνέχεια των επαφών του με τον Πρόεδρο του Ασπρονερίου Γιώργο Μελετούδη καθώς και τον διευθυντή της Αβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Έβρου Ηλία Χατζή, ο βουλευτής μεταφέρει την αγωνία των κατοίκων του οικισμού για το μέλλον του δημοτικού σχολείου του οικισμού τους.

Στη Γραπτή του Ερώτηση τονίζει ότι το αρμόδιο Υπουργείο αφού ενημερωθεί & από τις υφιστάμενες Νομαρχιακές & Περιφερειακές Δομές του θα πρέπει να λάβει υπόψιν τα ιδιαίτερα εθνικά & πληθυσμιακά χαρακτηριστικά της περιοχής, ώστε να δοθεί η πρέπουσα λύση στο ζήτημα, η οποία θα εξυπηρετεί κυρίως με τον καλύτερο τρόπο τις μαθησιακές ανάγκες των μαθητών.

Ακολουθεί η Ερώτηση:

ΘΕΜΑ: ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΣΠΡΟΝΕΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!!

Το Ασπρονέρι αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους οικισμούς του Δήμου Διδυμοτείχου που διατηρεί τον πληθυσμό του σε πείσμα της πληθυσμιακής συρρίκνωσης που πλήττει την περιοχή καθώς και την έντονη πολιτιστική του δράση!!

Πρόσφατα το πρώτο σχολικό «κουδούνι» σήμανε μια αναστάτωση για τον οικισμό καθώς μετά τον αγιασμό που τελέστηκε στο τοπικό Δημοτικό Σχολείο, γνωστοποιήθηκε ότι το σχολείο θα παύσει την λειτουργία του και οι μαθητές θα μεταφερθούν στης όμορες εκπαιδευτικές δομές.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δημιούργησε εύλογη αναστάτωση των κατοίκων οι οποίοι καλούνται ξαφνικά να μεταβάλλουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό, να εγγράψουν τα παιδιά τους σε άλλη εκπαιδευτική δομή και κυρίως να αποδεχτούν το γεγονός ότι θα «σβήσουν» τα φώτα στο Δημοτικό Σχολείο του οικισμού τους!!

Η Κυβέρνησή μας και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει σκύψει με γνήσιο ενδιαφέρον πάνω από τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Νομού μας διαχρονικά, λαμβάνοντας υπόψιν τον εθνικά ευαίσθητο χαρακτήρα της περιοχής μας και τα ιδιαίτερα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά της, στάση που είμαι σίγουρος ότι θα κρατήσει και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα ανωτέρω ερωτάσθε:

· Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε προκειμένου να δοθεί η καλύτερη ενδεδειγμένη λύση που θα διασφαλίσει τις ιδανικότερες συνθήκες εκπαίδευσης για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ασπρονερίου;