Δημοσχάκης Αναστάσιος

Οι νέοι χάρτες για τις εξισωτικές αποζημιώσεις, αλλά και οι προοπτικές της σηροτροφίας στο β΄μέρος της συνέντευξης στο Αγροτικό Βήμα της Δέλτα Τηλεόρασης Αλεξ/πολης

Για το σοβαρό οικονομικό πλήγμα που θα δεχτούν οι αγρότες από τα νέα δεδομένα των εξισωτικών αποζημιώσεων, καθώς επίσης και την σηροτροφία και την δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί με την συμβολή του πανεπιστημίου κ.ά. μίλησε στην εκπομπή Αγροτικό Βήμα της Δέλτα TV Αλεξ/πολης, ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.
 
Συγκεκριμένα είπε: 

· Οι νέοι χάρτες εξισωτικών αποζημιώσεων που βρίσκονται υπό διαβούλευση, διαμορφώνονται με προχειρότητα ενώ για τον Έβρο θα σημάνουν απώλεια εισοδήματος τουλάχιστον 10€ ανά στρέμμα.
· Κάλεσε τους αγρότες, θεσμικούς και ιδιώτες να συμμετάσχουν στην διαβούλευση προκειμένου να διαφοροποιηθούν οι χάρτες προς όφελός τους, κάτι που θα διεκδικήσει κι ο ίδιος μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.
· Η καλλιέργεια της σηροτροφίας μπορεί και πρέπει να αναβιώσει στην περιοχή του Σουφλίου με την σύμπραξη των αγροτών, των μονάδων μεταποίησης αλλά και της Πανεπιστημιακής κοινότητας.
· Ο ίδιος έχει επιδιώξει μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο κι όχι μόνο, την αναβίωση της καλλιέργειας της μουριάς, του μεταξοσκώληκα αλλά και την δημιουργία επιστημονικού υπόβαθρου με την σύσταση έδρας καθηγητού σηροτροφίας-μελισσοκομίας στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης στο Σουφλί. 
 
Δείτε όλο το β’ μέρος της συνέντευξης στον σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=yBzT9O4J548&t=1073s

Δείτε την σύνοψη του β΄μέρους της συνέντευξης στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=jMplec2-j-c&t=5s