Δημοσχάκης Αναστάσιος

Οι νεφροπαθείς του Β/Έβρου υποβάλλονται σε ανείπωτη σωματική και ψυχολογική ταλαιπωρία. Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Αναφοράς!

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο Προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, επισυνάπτοντας επιστολή του Χαραλάμπους Τασμαλάκη κατοίκου Ελαφοχωρίου Διδ/χου, σχετικά με την αδυναμία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου να προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες του στους νεφροπαθείς του Β/Έβρου.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρει ότι πρόσφατα διαγνώστηκε ότι πάσχει από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και δυστυχώς ενημερώθηκε ότι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου δεν διαθέτει θέσεις για άλλους νεφροπαθείς.

 Σύμφωνα με τον επιστολογράφο  το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τουλάχιστον άλλοι 8 νεφροπαθείς του Β.Έβρου, οι οποίοι εξαναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Αυτό σημαίνει ότι εξαναγκάζονται σε μετακίνηση 200 χλμ. περίπου, 3 φορές την εβδομάδα, για να υποβληθούν στην διαδικασία της αιμοκάθαρσης η οποία αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου!

Τέλος ζητά από το Υπουργείο Υγείας την πρόσληψη του απαραίτητου νοσηλευτικού προσωπικού στην ΜΤΝ Διδυμοτείχου, προτείνοντας μάλιστα το επίδομα μετακίνησης των ασθενών να διατεθεί εξ ολοκλήρου γι’αυτό τον σκοπό!

Ακολουθεί η αναφορά:

ΘΕΜΑ: Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού  του Νοσοκομείου Διδ/χου δεν λειτουργεί !! Λείπει το ανάλογο Νοσηλευτικό Προσωπικό

Ο Βουλευτής Έβρου της Ν Δ Αναστάσιος Δημοσχάκης καταθέτει στο Προεδρείο της βουλής την συνημμένη επιστολή του Χαραλάμπους  Τασμαλάκη σχετικά με την αδυναμία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου να προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες του στους νεφροπαθείς του Β/Έβρου.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο αναφέρεται ότι, μετά από επείγουσα διακομιδή του στο εν λόγω Νοσοκομείο  διαγνώστηκε να πάσχει από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.

Ωστόσο ο Δ/ντης της ως άνω Μονάδας μετά την πρώτη νοσηλεία του, τον ενημέρωσε ότι θα πρέπει να αιτηθεί να ενταχθεί στην αντίστοιχη Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξ/πολης καθώς η Μονάδα του Διδυμοτείχου αδυνατεί να εξυπηρετήσει επιπλέον ασθενείς εξαιτίας της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο επιστολογράφος υπογραμμίζει ότι αποτελεί τεράστια ταλαιπωρία για τους νεφροπαθείς του Β/Έβρου να μετακινούνται περίπου 200 και πλέον χλμ. από τις περιοχές του Β/Έβρου στην Αλεξ/πολη τρεις φορές την εβδομάδα προκειμένου να υποβληθούν στην επώδυνη διαδικασία της αιμοκάθαρσης.

Στην ίδια επώδυνη διαδικασία μετακίνησης εξαναγκάζονται άλλοι 8 ασθενείς του Β/Έβρου!

Τέλος επισημαίνει ότι θα ήταν καλύτερο την κρατική δαπάνη μεταφοράς τους να την διοχετεύσει το Υπουργείο Υγείας στην πρόσληψη του απαραίτητου νοσηλευτικού προσωπικού στη ΜΤΝ του Νοσοκομείου Διδ/χου.