Δημοσχάκης Αναστάσιος

Οι σύγχρονες προκλήσεις επιτάσσουν ένα ενιαίο & κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο! Η κυβέρνηση, χαράσσοντας μία ενεργητική εξωτερική πολιτική ενισχύει τις συμμαχίες της, αποτελώντας έναν ισχυρό εταίρο!Παρέμβαση στη συνεδρίαση της ΔΕ Άμυνας & Εξ. Υποθέσεων με την αντίστοιχη της φίλης Γαλλίας!

Παρέμβαση έκανε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης στη χθεσινή (15/7) κοινή συνεδρίαση της Δ Ε Εξωτερικών & Άμυνας ως αντιπρόεδρος αυτής, με τα μέλη της Εθνικής Εθνοσυνέλευσης & Γερουσίας της Γαλλίας στην οποία συμμετείχε και ο Γάλλος Πρέσβης της Ελλάδας, Patrick Maisonnave.

Στην παρέμβασή του ανέφερε ότι:

Οι σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο, κάτι που αποτυπώνεται στους βασικούς τομείς συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί σε διπλωματικό, πολιτικό, οικονομικό και αμυντικό επίπεδο!!

Η Γαλλία συνιστά ισχυρό & σταθερό σύμμαχο της Ελλάδας, επιδεικνύοντας διαχρονικά θετική στάση ως προς τα μείζονα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής & αντιστρόφως..

Επιστέγασμα της συνεργασίας συνιστά η ψήφιση του Ν/Σ του ΥΠΕΘΑ, σχετικά με την παραγγελία της μοίρας των 18 γαλλικών RAFALE καθώς & με την αναβάθμιση των υπαρχόντων Mirage..

Χαιρέτισε την ηχηρή γαλλική παρουσία στη διεθνή αμυντική έκθεση που έλαβε χώρα στην Αθήνα, όπου το γαλλικό περίπτερο, περιλαμβάνοντας 21 εταιρείες, αποτέλεσε το μεγαλύτερο όλων των ευρωπαϊκών χωρών!!

Τέλος, υπογράμμισε ότι η εν λόγω έκθεση, συνιστά ευκαιρία για παρουσιάσεις που σχετίζονται με άλλα εξοπλιστικά προγράμματα μείζονος σημασίας, αποδεικνύοντας την έμπρακτη «συστράτευση» της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας στο πλευρό της ελληνικής!

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την παρέμβαση εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=E39eKuM6D_c