Δημοσχάκης Αναστάσιος

Οι Υπουργοί υπόσχονται & οι κτηνοτρόφοι αναμένουν υπομονετικά !Οι νέες καλλιέργειες & η φυτική παραγωγή εκτός προκήρυξης για τη νέα βιολογική καλλιεργητική περίοδο !!

Για την Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, μαζί με άλλους 24 Βουλευτές της Ν.Δ., σχετικά με τον αποκλεισμό των δικαιούχων της φυτικής παραγωγής και των νέων καλλιέργειων από τη νέα προκήρυξη του Υπουργείου για την προσεχή Βιολογική Καλλιεργητική περίοδο μίλησε ο Βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης στον ρ/σ Sferikos.gr
των Φερών Αλεξ/πολης.

Μεταξύ άλλων είπε ότι: 

•Παρά τις δεσμεύσεις του αναπλ. Υπουργού Γ.Τσιρώνη ότι η φυτική παραγωγή θα συμπεριληφθεί στην νέα προκύρηξη, οι προσδοκίες των αγροτοκτηνοτρόφων διαψεύδονται.

•Η παρούσα κυβέρνηση περιφρονεί τον κοινοβουλευτικό έλεγχο κάτι που αποδεικνύεται από τις 7 εκκρεμείς Επίκαιρες Ερωτήσεις του , αλλά και τις ανεπαρκείς απαντήσεις που δίδονται από τους Υπουργούς σε γραπτές Ερωτήσεις του.

•Κατέθεσε επίσης χθές (1/3) Επίκαιρη Ερώτηση για το μέλλον την Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, το εργοστάσιο της Ορεστιάδας και το μέλλον της τευτλοπαραγωγής.

•Δυστυχώς προμήνυονται δυσάρεστες εξελίξεις. Ήδη ετοιμάζονται να μεταφέρουν από την Ορεστιάδα σε άλλο εργοστάσιο της Χώρας , τους τευτλόσπορους , τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα που προορίζονται για την νέα καλλιεργητική περίοδο των τευτλοκαλλιεργητών !

•Με την Επίκαιρη Ερώτηση που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής , καλείται ο Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, να δώσει ουσιαστικές πλέον απαντήσεις τόσο για την εξόφληση των τευτλοπαραγωγών όσο και για το μέλλον της ΕΒΖ κυρίως όμως την προοπτική του Εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας .