Δημοσχάκης Αναστάσιος

Οριακή η κατάσταση των αστυνομικών δυνάμεων προστασίας των συνόρων μας ! Κοινοβουλευτική ανάδειξη της αναγκαιότητας ενίσχυσης τους με προσωπικό και εφοδιασμού τους με υλικοτεχνικό εξοπλισμό & μέσα στον STATUS RADIO 94,2

Για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αστυνομικές δυνάμεις φύλαξης των χερσαίων συνόρων της χώρας μας, μετά τις πρόσφατες ανακλήσεις αστυνομικών από τον Έβρο στην Αθήνα μίλησε στο ρ/σ StatusRadio 94.2 της Αλεξ/πολης o βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε:

• Οι Συνδικαλιστικές Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης κι Ορεστιάδας με επιστολές τους διαμαρτύρονται για την μείωση των αστυνομικών δυνάμεων από τη δύναμη που εφαρμόζει το σχέδιο ‘ΑΣΠΙΔΑ’ τη στιγμή που αυξάνονται οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

• Κατέθεσε ο ίδιος τις επιστολές με Κοινοβουλευτικές Αναφορές στην Βουλή, ενώ στο παρελθόν είχε υποβάλλει δύο σχετικές Ερωτήσεις (βλ. http://www.dimoschakis.gr/?p=964, http://www.dimoschakis.gr/?p=2432 ) καθώς κι επιστολή (7/8/17) στην τότε Πολιτική & Αστυνομική Ηγεσία (βλ. http://www.dimoschakis.gr/?p=6467),ζητώντας τη συνέχιση της ενίσχυσης των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης στον Έβρο.

• Οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων προτείνουν την σύσταση νέων οργανικών θέσεων και την κάλυψη τους σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μέσα από τις ετήσιες τακτικές μεταθέσεις, ενώ παράλληλα, ζητούν τον εφοδιασμό ή την αναπλήρωση με όλα τα απαραίτητα οχήματα, υλικοτεχνικά μέσα & εφόδια για να μπορούν να φέρουν σε πέρας την εθνική & επικίνδυνη αποστολή τους….

• Η Ν.Δ, διαθέτει συγκροτημένο & γνωστοποιημένο δια του Προέδρου μας σχέδιο τριών πυλώνων: 1.Φύλαξης των χερσαίων & θαλασσίων συνόρων μας, 2.Άμεσης εξέτασης των αιτημάτων ασύλου των αλλοδαπών & 3.Σεβασμού των εθνικών & Κοινοτικών Κονδυλίων με ταυτόχρονη ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών που δοκιμάζονται από προβλήματα των ταυτισμένων οικονομικών μεταναστών & προσφύγων πολέμου.

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί: