Δημοσχάκης Αναστάσιος

“Οφείλουμε με ομοψυχία να προστατέψουμε το Δ.Π.Θ. από κινήσεις αποδυνάμωσης και διάλυσης”- Συνέντευξη στο Θράκη Νετ

Ο εχθρικός για την Θράκη και το ΔΠΘ νόμος Γαβρόγλου και η τουρκική προκλητικότητα των Τούρκων αλιέων στο Αιγαίο, ήταν το αντικείμενο της συνέντευξης του βουλευτή κι Επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης στο δελτίο ειδήσεων του Θράκη Νετ.

• Η κυβέρνηση οργάνωσε σύσκεψη για το ζήτημα της μετακίνησης των καθηγητών Πανεπιστημίων & μελών ΔΕΠ από τα περιφερειακά ΑΕΙ προς τα Κεντρικά Πανεπιστήμια, χωρίς να προσκληθούν όλοι οι αρμόδιοι θεσμικοί παράγοντες της περιοχής.

• Το ζήτημα το έχει αναδείξει τόσο με Επίκαιρη Ερώτηση, αλλά επιπλέον αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης του, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ν.Δ. στην Βουλή με τον Πρόεδρο και Καθηγητή Στάθη Ευσταθόπουλο της Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π, τη Βουλευτή & Τομεάρχη Παιδείας της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως, τον Βουλευτή Δράμας, Δημήτρη Κυριαζίδη , τον Περιφερειάρχη Αν. Μακ. και Θράκης Χρήστο Μέτιο και τον Δήμαρχο Αλεξ/πολης και Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Ευάγγελο Λαμπάκη.

• Επίσης απέστειλε για το ζήτημα επιστολή, μαζί με τον βουλευτή Καβάλας, Ν.Παναγιωτόπουλο, Δράμας, Δ.Κυριαζίδη, και τον Δήμαρχο Αλέξ/πολης και Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Ε.Λαμπάκη, στον Πρυτανεύοντα του ΔΠΘ, Σταύρο Τουλουπίδη και τα μέλη της πρυτανείας σχετικά με τα προβλήματα που προκαλεί ο Νόμος Γαβρόγλου στο Ίδρυμα.

• Φαίνεται ότι το αίτημα, όπως το έθεσε στην σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του, να τεθούν δηλαδή προϋποθέσεις και κριτήρια για την μετακίνηση των καθηγητών από τα περιφερειακά ΑΕΙ προς τα ΑΕΙ Θεσ/νίκης κι Αθήνας, μάλλον εισακούστηκε και έγινε αντιληπτή η αναγκαιότητά του.

• Στην επιθετική ρητορική της Τουρκίας & στα πρόσφατα περιστατικά στο Αιγαίο έρχεται να προστεθεί η παραβίαση όχι μόνο των κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά και των ζωτικών συμφερόντων της χώρας μας.

• Οι Τούρκοι αλιείς εφαρμόζουν καταστρεπτικές και παράνομες αλιευτικές πρακτικές στο Αιγαίο, σαρώνοντας τον ελληνικό βυθό και καταστρέφοντας τον σημαντικό αλιευτικό πλούτο του Αιγαίου.

• Με Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε μαζί με τον βουλευτή Καβάλας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη, ζήτησε να αυξηθεί οι περιπολίες των σκαφών του Λ.Σ. και να επιστρέψει η κανονιοφόρος του Π.Ν. στο Β. Αιγαίο.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο ηχητικό που ακολουθεί: