Δημοσχάκης Αναστάσιος

Ο Έβρος και η Ελλάδα χάνουν σημαντικό συγκοινωνιακό πλεονέκτημα, μένοντας εκτός της νέας γραμμής Μπακού – Βιέννης – Δηλώσεις στην Alfa TV Αλεξ/πολης

Για την έλλειψη εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού από την πλευρά της Κυβέρνησης στο θέμα των διεθνών μεταφορών με αποτέλεσμα ο Έβρος να μείνει εκτός της γραμμής Μπακού – Βιέννης μίλησε στην ALFA Τηλεόραση Αλεξανδρούπολης ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

  • Σε συγκοινωνιακή απομόνωση βρίσκεται η Ελλάδα με ευθύνη της Κυβέρνησης, καθώς αποκλείστηκε ο Έβρος από τη σιδηροδρομική γραμμή Μπακού – Βιέννη.
  • Χάθηκε σημαντικό πλεονέκτημα για την ευρύτερη περιοχή, καθώς θα μπορούσε το τρένο να διέρχεται από το Πύθιο και το Ορμένιο και μέσω Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Ουγγαρίας να καταλήγει στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.
  • Αποδείχθηκε ότι η Κυβέρνηση δεν διαθέτει εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό για τις διεθνείς μεταφορές.
  • Δεν αξιοποιήθηκε ούτε ο λεγόμενος «δρόμος του μεταξιού» που ξεκινάει από το Πεκίνο και μέσω Καζακστάν και Αζερμπαϊτζάν καταλήγει σήμερα στο μεγάλο λιμάνι Πότι της Γεωργίας.
  • Στη συνέχεια θα ταυτιστεί με τη νέα γραμμή Μπακού – Βιέννης και θα φθάσει μέχρι το Βουκουρέστι κι από εκεί στο μέλλον μέσω Μολδαβίας ,Ουκρανίας θα καταλήξει στη Μόσχα!
  • Ο Έβρος μπορεί να μετεξελιχθεί σε ενεργειακό και συγκοινωνιακό κόμβο, μέσω της σύζευξης των αγωγών και των συνδυασμένων μεταφορών αντίστοιχα !
  • Γι’ αυτό το λόγο κατέθεσε σχετική γραπτή Ερώτηση, την οποία συνυπέγραψαν ο Βουλευτής Σερρών και Τομεάρχης Υποδομών-Μεταφορών Κ. Καραμανλής, ο Βουλευτής Καβάλας Ν.Παναγιωτόπουλος και ο Βουλευτής Δράμας Δ.Κυριαζίδης, για να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει τα Υπουργεία Εξωτερικών και Υποδομών- Μεταφορών…

Δείτε περισσότερα στο video εδώ