Δημοσχάκης Αναστάσιος

Ο Αν. Δημοσχάκης συζητάει “Επί του Θέματος” των αγροτοκτηνοτροφικών ζητημάτων

Στην προεκλογική εκπομπή «Επί του Θέματος» στην Τηλεόραση ΔΕΛΤΑ Αλεξανδρούπολης, την περασμένη Πέμπτη (10/9) παραβρέθηκε η υπ. Βουλευτής Έβρου με τη Νέα Δημοκρατία, Αν. Δημοσχάκης. Η εκπομπή είχε ως κύριο θέμα τα αγροτικά ζητήματα του Έβρου και εν γένει του κλάδου στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις των μέτρων του 3ου Μνημονίου.

Τα βασικά σημεία των τοποθετήσεων του κ. Δημοσχάκη ήταν τα παρακάτω:

  • Το 2013 ψηφίστηκε για πρώτη φορά ο εξορθολογισμός της φορολογίας των αγροτών, με επώδυνα μέτρα τα οποία αποδέχθηκε με αίσθηση υπευθυνότητας ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος, άρα όσοι μιλάνε για ειδική μεταχείριση των αγροτών διαψεύδονται.
  • Η Νέα Δημοκρατία δε συμφωνεί με την περαιτέρω επιβάρυνση των αγροτών και ο κ. Δημοσχάκης υπενθύμισε πως η Ν.Δ. ψήφισε τον σκοπό του 3ου Μνημονίου, την μη χρεωκοπία δηλαδή της χώρας και την παραμονή της στο Ευρώ και την Ε.Ε., και όχι τα δυσβάσταχτα μέτρα, αποτέλεσμα της αποτυχημένης διαπραγμάτευσης.
  • Ο κ. Δημοσχάκης πρωτοστάτησε στην ενημέρωση των αρχών για το ζήτημα των ζωονόσων, δεν εισακούσθηκαν οι προειδοποιήσεις του και το αποτέλεσμα ήταν ήδη σήμερα να έχουμε 50 κοπάδια και 2400 βοοειδή θανατωμένα λόγω της εξάπλωσης της Λοιμώδους Οζώδους Δερματίτιδας.
  • Η έλλειψη κτηνιάτρων είναι βασικό πρόβλημα. Θα πρέπει να βελτιωθεί η επιστημονική υποστήριξη των κτηνοτρόφων, να τεθεί σε λειτουργία το Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων της Ορεστιάδας και να μελετηθεί η ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής στον Έβρο και σύνδεσης αυτής με την πρωτογενή παραγωγή.
  • Είναι επιτέλους ώρα να δούμε μια μόνιμη τεχνική λύση για τα πλημμυρικά φαινόμενα, μέσα από την παγκόσμια τεχνική εμπειρία και με τα διαθέσιμα Ευρωπαϊκά κεφάλαια, αλλά και μέσα από την καλύτερη συνεννόηση με τις συνυπεύθυνες για τον ποταμό Έβρο χώρες, την Τουρκία και την Βουλγαρία.
  • Κατηγόρησε, τέλος, ο κ. Δημοσχάκης την απερχόμενη κυβέρνηση για ολιγωρία και αδιαφορία απέναντι στον Έβρο.

Μπορείτε να δείτε τις τοποθετήσεις του κ. Δημοσχάκη εδώ.