Δημοσχάκης Αναστάσιος

Ο αυξημένος ΦΠΑ και τα κέντρα υποδοχής μεταναστών αποτελούν την αναπτυξιακή πρόταση της Κυβέρνησης για τα ελληνικά νησιά!!!Συνέντευξη στην Δέλτα TV Αλέξ/πολης

Το μεταφορικό ισοδύναμο, η λανθασμένη εφαρμογή του και το αυξημένο κόστος διαβίωσης στα νησιά μας, τα οποία έπαψαν να απολαμβάνουν μειωμένο ΦΠΑ, ήταν το αντικείμενο της συνέντευξης του βουλευτή κι Επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιου Δημοσχάκη στην Δέλτα Τηλεόραση Αλέξ/πολης.

Συγκεκριμένα είπε:

•Ο αυξημένος ΦΠΑ που ισχύει πλέον στα νησιά μας βαραίνει πλέον δυσανάλογα το ‘καλάθι της νοικοκυράς’, αυξάνοντας σημαντικά το κόστος διαβίωσης σε περιοχές που ήδη ασθμαίνουν οικονομικά.

•Η νησιωτικότητα και η ακριτικότητα πρέπει να αποτελέσουν κριτήρια ενίσχυσης ως προς το κόστος μεταφοράς των προϊόντων, στα πλαίσια όχι μόνο της οικονομικής αλλά και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

•Το μεταφορικό ισοδύναμο είναι μια ευρωπαϊκή πρακτική (Πορτογαλία , Κορσική – Γαλλίας) που εφαρμόζεται λανθασμένα από την κυβέρνηση στα πλαίσια επικοινωνιακών παιχνιδιών, η οποία δεν ενισχύει με το τρόπο που οφείλει πρόσωπα, προϊόντα κι επιχειρήσεις.

•Στην φοροκαταιγίδα προστίθεται η καταστροφική πολιτική των ανοιχτών συνόρων, που επικυρώνεται με την πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης με την Γερμανία, στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής, για την δημιουργία κέντρων υποδοχής ταυτισμένων αλλοδαπών αλλά και την διαχείριση όλου του μεταναστευτικού -προσφυγικού προβλήματος.

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό που ακολουθεί: