Δημοσχάκης Αναστάσιος

Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος «θεραπεύει» τα προβλήματα των αγροτών! Ο αγώνας για τους βαμβακοπαραγωγούς αποδίδει και δικαιώνει! Συνέντευξη στην Δέλτα TV!

Για την προσωπική συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη καθώς και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σε συνέχεια της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης σχετικά με την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους βαμβακοπαραγωγούς, μίλησε στο Δελτίο Ειδήσεων της Δέλτα TV , ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

 ·        Ανέδειξε το ζήτημα της μη καταβολής της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους παραγωγούς βάμβακος κατά την συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στις 11/04.

·        Ακολούθησε προσωπική συνάντηση με τον Υφυπουργό Β.Κόκκαλη προκειμένου να συζητηθεί με μεγαλύτερη έμφαση και λεπτομέρεια το ζήτημα.

·        Με ιδιαίτερη χαρά έλαβε, ως καρπό του κοινοβουλευτικού ελέγχου που άσκησε αλλά και της διαπροσωπικής επαφής,  τηλεφώνημα από τον υφυπουργό με τις διαβεβαιώσεις του ότι θα προχωρήσει σε μείωση 95% του πλαφόν στους βαμβακοπαραγωγούς.

·        Ωστόσο υπενθύμισε στον υφυπουργό ότι υπάρχουν και τα τραγικά περιστατικά των καλλιεργητών που δεν παρέδωσαν καθόλου παραγωγή καθώς δεν συνέφερε καν να πληρώσουν το κόστος συγκομιδής της ελάχιστης παραγωγής τους.

·        Προχώρησε στην κατάθεση Γραπτής Ερώτησης (27/02) την οποία μετέτρεψε σε Επίκαιρη Ερώτηση (15/04) σχετικά με το πολύ μικρό ποσοστό αιτήσεων που εγκρίθηκαν σε όλη την Ελλάδα αλλά και γενικότερα στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονία και Θράκη στο πλαίσιο του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες».

·        Συγκεκριμένα από την ΠΑΜΘ είχαν υποβάλλει αίτηση 4.775 αγρότες και εγκρίθηκαν μόλις 119! Στον Έβρο συνολικά εγκρίθηκαν μόνο 11 (!) αιτήσεις από περισσότερες από 1.500 που κατατέθηκαν. Στον Β.Έβρο (Διδ/χο, Ορεστιάδα) δεν εγκρίθηκε καμία!

·        Μέσω της Επίκαιρης Ερώτησης που κατατέθηκε την περασμένη Δευτέρα (15/4) ζητάνα αυξηθεί έστω & καθυστερημένα ο προϋπολογισμός του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» για την ΠΑΜΘ αναλογικά & σε αντιστοίχιση με την Περιφέρεια Δυτ Μακεδονίας όπως υποσχέθηκε ο Υπουργός Αγροτικής  Ανάπτυξης ευρισκόμενος στην Βελβενδό Κοζάνης με τον κ.Τσίπρα! 

·        Οι επερχόμενες Ευρωεκλογές αποτελούν την πρώτη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων τεσσάρων ετών, και οι οποίες με την ξεκάθαρη επικράτηση της ΝΔ θα αποτελέσουν την πιο ενδεικτική σφυγμομέτρηση της πρόθεσης των Ελλήνων και προπομπό των Εθνικών εκλογών…

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί: