Δημοσχάκης Αναστάσιος

Ο Νόμος πρέπει να είναι δίκαιος και να μην εγκλωβίζει τους λειτουργούς του & τις οικογένειες αυτών!!! Αναγνώριση του πραγματικού χρόνου προϋπηρεσίας των Λιμενικών στο Ά Λ/Τ Σαμοθράκης! Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Αναφοράς

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, παραθέτοντας το συνημμένο έγγραφο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης σχετικά με την αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας των υπηρετούντων υπαλλήλων Λιμενικού Σώματος στο Ά Λ/Τ Σαμοθράκης.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί ή να συμπληρωθεί ο Ν.4504/29-11-2017, προκειμένου να προσμετράται αναδρομικά ο πραγματικός χρόνος υπηρέτησης του προσωπικού Λιμενικού Σώματος στο Λ/Τ Σαμοθράκης και ΟΧΙ με αφετηρία τον Μάρτιο του 2018.

Η άδικη στρέβλωση του Νόμου οδηγεί Λιμενικούς σε εγκλωβισμό, καθώς τους αναγνωρίζει ελάχιστο χρόνο προϋπηρεσίας. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην μπορούν να μετατεθούν σύμφωνα με τις προσωπικές και οικογενειακές τους ανάγκες, έστω κι αν έχουν συμπληρώσει τον ελάχιστο χρόνο υπηρέτησης.

 Το ζήτημα των μεταθέσεων του προσωπικού του Λ.Τ Σαμοθράκης, έχει τεθεί επανειλημμένα από τον ίδιο, τόσο με την υπ’άριθμ. 2613/16.01.2017 Γραπτή Ερώτηση (βλ.http://www.dimoschakis.gr/?p=4591), με παρέμβασή του στο Σχέδιο Νόμου “Ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής” (βλ. http://www.dimoschakis.gr/?p=4992) αλλά και σε σύσκεψη που είχε τον Μάιο του 2017, με την τότε ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και με την παρουσία του νυν Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αντιναυάρχου κ. Στ.Ράπτη (http://www.dimoschakis.gr/?p=5744).

     Ακολουθεί η αναφορά:

ΘΕΜΑ: Αναδρομική αναγνώριση χρόνου προϋπηρεσίας του προσωπικού Λιμενικού Σώματος στο Ά Λ/Τ Σαμοθράκης καθώς & σε άλλα ομοειδή νησιά της Χώρας !

Ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης καταθέτει στο Προεδρείο της Βουλής το συνημμένο έγγραφο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης σχετικά με την αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας των υπηρετούντων υπαλλήλων Λιμενικού Σώματος στο Ά Λ/Τ Σαμοθράκης.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται ότι ο Ν.4504/29-11-2017 ορθώς αναγνωρίζει ως ανεξάρτητη μετάθεση την μετακίνηση σε Λιμενικά Τμήματα που απέχουν πάνω από 60χλμ από την Διοικούσα Λιμενική Αρχή κι όσα εδρεύουν σε νησιωτική περιοχή.

Ωστόσο ο συγκεκριμένος Νόμος δημιουργεί αδικίες και στρεβλώσεις σε Λιμενικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν σε ακριτικές νησιωτικές Υπηρεσίες που θα μπορούσε να χαρακτηριστούν ως ειδικών συνθηκών όπως το Λ.Τ Σαμοθράκης , καθώς αυθαίρετα ορίζει ότι ο χρόνος προϋπηρεσίας που προσμετράται για τις μεταθέσεις, υπολογίζεται από το Μάρτιο του 2018 & όχι αναδρομικά τουλάχιστον για μια 10ετία!

Το αποτέλεσμα είναι οι υπηρετούντες στη Σαμοθράκη, οι οποίοι έχουν  συμπληρώσει τον ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο παραμονής, να μην έχουν δικαίωμα να μετακινηθούν καθώς ο χρόνος προϋπηρεσίας που τους αναγνωρίζεται υπολογίζεται με αφετηρία τον Μάρτιο του 2018, και όχι τον πραγματικό χρόνο που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στο νησί!

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικών Θράκης αιτείται να προσμετρηθούν τα πραγματικά έτη Υπηρεσίας στο Ά Λ/Τ Σαμοθράκης ως πραγματική Υπηρεσία, αρχής γενομένης από τις επικείμενες τακτικές μεταθέσεις του 2019 προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία και να απεγκλωβιστούν οι συνάδελφοί τους από μία κατάσταση που επιβαρύνει και την οικογενειακή ζωή τους.

Το ζήτημα των μεταθέσεων του προσωπικού του Λ.Τ. Σαμοθράκης, έχει τεθεί επανελλημένα από τον ίδιο τόσο με την υπ’άριθμ. 2613/16.01.2017 Γραπτή Ερώτηση (βλ.http://www.dimoschakis.gr/?p=4591) & με παρέμβασή του στο Σχέδιο Νόμου “Ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής” (βλ. http://www.dimoschakis.gr/?p=4992).

 

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή