Δημοσχάκης Αναστάσιος

Ο Ν.Έβρου βρίσκεται στους κυβερνητικο΄ύς σχεδιασμούς για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών που προκαλούνται από θεομηνίες!!

Με  απόφαση (23/9/2022) του Αναπλ. Υπουργού, Στέλιου Πέτσα, προβλέπεται η χρηματοδότηση συγκεκριμένων Δήμων της χώρας στο πλαίσιο της Πράξης «Επιχορήγηση των ΟΤΑγια «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από Θεομηνίες στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού της Χώρας», εντός των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η Ν.Ορεστιάδα, λαμβάνοντας ποσό χρηματοδότησης ύψους 300.000,00 ευρώ. 


Πρόκειται για μία σημαντική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς ο Ν.Έβρου δοκιμάζεται από πλημμυρικά φαινόμενα και θεομηνίες αλλά & πυρκαγιές ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιανουαρίου και τον Απρίλιο του 2021!! 


Για την αντιμετώπιση των οποίων η κυβέρνηση, επέδειξε άμεσα & αποτελεσματικά αντανακλαστικά, μέσω διαδικασιών fast track!


Η εν λόγω απόφαση, συνδυαστικά με την διάταξη του προσφάτως ψηφισθέντος Ν/Σ του Υπ. Οικονομικών, προβλέποντας σημαντική αλλαγή του πλαισίου αρωγής για την επιχορήγηση των πληγέντων από θεομηνίες (βλ. περισσότερα εδώ : https://www.facebook.com/Dimoschakis/posts/pfbid028KzVCmbnwqeS4i7WyufdYxN3G4zM6twpdJvWe2qGV7GCjuYeW2dxuXcASL4ZwcRl) επικαιροποιεί το διαρκές ενδιαφέρον της σημερινής κυβέρνησης για τον ακριτικό Έβρο, ικανοποιώντας απόλυτα το λαϊκό αίσθημα της τοπικής κοινωνίας!!