Δημοσχάκης Αναστάσιος

Ο Ν.Έβρου, ως πυλώνας της Χώρας, αποτελεί ιδανικό πεδίο πρότυπης εφαρμογής του δόγματος ”ολικής πολιτικής προστασίας”!! Άρθρο στο tomanifesto

Τα ζητήματα του Ν.Έβρου που έθεσε κατά την πρόσφατη συνάντησή του (25/7) με τον Πρωθυπουργό της Χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη και τα οποία βρίσκονται στην κορυφή των κοινοβουλευτικών του στοχεύσεων, ανέδειξε στο άρθρο του στην καθημερινή έντυπη – πλέον – εφημερίδα tomanifesto.gr. ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχακης.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι:

-Στην ως άνω προγραμματισμένη συνάντησή του επικαιροποιήθηκε το γνήσιο ενδιαφέρον της σημερινής κυβέρνησης για τον Έβρο..

-Έθεσε το ζήτημα των Σημείων Εισόδου-Εξόδου Καστανιών & Κήπων με την άμεση μελέτη-κατασκευή νέων πρωτοποριακών υποδομών μέσω ΣΔΙΤ, ιδρύοντας διασυνοριακά οικονομικά πάρκα που θα αποτελέσουν προορισμό αυτών που έρχονται από άλλες χώρες..

-Η οχύρωση της Αλεξ/πολης βρίσκεται στην ενδοχώρα του Νομού & κυρίως στο Τρίγωνο όπου η ίδρυση ειδικών εκπαιδευτικών, εμπορικών & αγρο-κτηνοτροφικών Δομών θα αποτελέσει πόλο έλξης των γειτόνων δίδοντας ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση!

-Ενώ συνάμα, η από τώρα εξασφάλιση της νέας ελληνο-βουλγαρικής συμφωνίας, διάρκειας 60 ετών, για την παροχή υδάτινων όγκων από τα βουλγαρικά φράγματα για τα 220.000 στρέμματα της Ν. Ορεστιάδας… χαρακτηρίζεται προνοητική κίνηση!

-Στην ατζέντα, συμπεριελήφθη και η διαχρονική διεκδίκηση της αναβίωσης του Εργοστασίου Ζάχαρης στην Ορεστιάδα, με πολλαπλή χρήση, επιφέροντας εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη στον Β/Εβρο από μία δυναμική καλλιέργεια.

-Τέλος, τέθηκε και το ζήτημα της μετεξέλιξης του Νομού σε πεδίο εφαρμογής του Δόγματος ολικής πολιτικής προστασίας για έκτακτες ανάγκες & κρίσεις (πλημμύρες, πυρκαγιές κ.ά) αποτελώντας μοντέλο & ‘ΣΧΟΛΗ’ για τη λοιπή Ελλάδα..

-Σηματοδοτώντας την αναπτυξιακή ώθηση της περιοχής, ενόψει μάλιστα της υλοποίησης της δέσμης των πολιτικών της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης!!

-Τόνισε ότι η πρότυπη εφαρμογή του δόγματος «ολικής πολιτικής προστασίας» συνδυαστικά με την εφαρμογή του ενιαίου δόγματος Ασφάλειας και Άμυνας προστασίας των συνόρων, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις προστασίας, ειρήνης και ανάπτυξης στην περιοχή!!

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο εδώ : https://tomanifesto.gr/i-protypi-efarmogi-toy-dogmatos-olikis-politikis-prostasias-ston-evro-mporei-na-dimioyrgisei-scholi/