Δημοσχάκης Αναστάσιος

Ο Υπουργός και οι κυβερνητικοί βουλευτές οφείλουν να απαντήσουν στους Εβρίτες για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου!!-Δηλώσεις στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ

Για την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, όσον αφορά στην αυτονομία και την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου,με αφορμή τη Συζήτηση στην Βουλή για το Νόμο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μίλησε στην Τηλεόραση “ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ” ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Στις δηλώσεις είπε ότι:

• Έθεσε τον Υπουργό Υγείας προ των ευθυνών του, για το καθολικό αίτημα, που σύσσωμος ο λαός του Βορείου και Κεντρικού Έβρου δικαίως διεκδικεί.

• Ζήτησε από τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές, που είχαν συνυπογράψει το Ψήφισμα του διευρυμένου Δημοτικού Συμβουλίου Διδ/χου (18/03/2017) να καταθέσουν μιας κοινή τροπολογία στο νέο νόμο, η οποία θα ρυθμίζει οριστικά την αυτοτέλεια κι αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου αρκεί αυτή να γίνει δεκτή από τον Υπουργό Υγείας .

• Ελπίζει κι επιθυμεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τηρήσουν την δέσμευσή τους που ανέλαβαν στο διευρυμένο δημοτικό συμβούλιο, ότι το ζήτημα θα ρυθμίζετο νομοθετικά, στο πλαίσιο του πρώτου νόμου που θα κατατίθετο στη Βουλή αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας.

• Ήδη ο πρώτος Νόμος για την Ψυχική υγεία ψηφίστηκε πριν ένα μήνα κι ο δε δεύτερος για την πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ήδη συζητείται από χθες & σήμερα αναμένεται η ψήφισή του, αλλά όμως δεν διαφαίνεται λύση στο πρόβλημά μας!

• Οφείλουν όλοι οι βουλευτές να ασκήσουν όλα τα μέσα & να εξαντλήσουν τα βέλη που διαθέτουν στη κοινοβουλευτική τους φαρέτρα προκειμένου να ικανοποιηθεί ένα αυτονόητο αίτημα των 90.000 κατοίκων του Β/Έβρου για το Νοσοκομείο μας!