Δημοσχάκης Αναστάσιος

Ο Υπουργός Παιδείας εκτός του ότι μικραίνει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, απαξιώνει και τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο και δεν απαντά!

Στο ίδιο έργο θεατές κι αυτήν την εβδομάδα, καθώς ο Υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, για δεύτερη φορά επικαλέστηκε φόρτο εργασίας και δεν προσήλθε στην Ολομέλεια για την προγραμματισμένη για σήμερα (21/12) συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης, για την άδικη μεταφορά θέσης Καθηγητού- Ιατρού Παθολογικής Ανατομίας από την Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στο Πανεπιστήμιο Θράκης και να ασεβεί σε βάρος του Κοινοβουλίου!

Την ώρα που το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο βρίσκεται στην επικαιρότητα, εξ αιτίας της ίδρυσης 4ης Νομικής στην  Πάτρα , αλλά και της επιχειρούμενης συγχώνευσης του ΤΕΙ Καβάλας, Δράμας και Διδ/χου από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός κρύβεται και αποφεύγει τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο.

Για δεύτερη φορά ανέβαλε τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης που αφορά τη μεταφορά θέσης μέλους ΔΕΠ από την Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής, επικαλούμενος και πάλι φόρτο εργασίας.

Την ίδια δικαιολογία είχε επικαλεστεί και την προηγούμενη φορά, επιδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο απρέπεια τόσο προς την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΔΠΘ, όσο και προς τους πολίτες της Θράκης, που βλέπουν με θλίψη και θυμό τη συνεχή υποβάθμιση και απαξίωση του Πανεπιστημίου τους, που αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και προόδου για τη νευραλγική και ευαίσθητη περιοχή μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την προηγούμενη αναβολή, με υπαιτιότητα του Υπουργού, η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης επανήλθε προς συζήτηση αυτεπάγγελτα και αυτόματα, χωρίς να υποβληθεί πρόταση από την ΚΟ της ΝΔ .

Ελπίζω ότι μετά τις εορτές  ο αρμόδιος Υπουργός επί της Παιδείας να σεβαστεί έστω και μια φορά τις διαδικασίες του κοινοβουλευτικού ελέγχου, να δώσει απαντήσεις στην κοινωνία της Θράκης για την εκδικητική πολιτική που εφαρμόζει προς το ΔΠΘ …

Εμείς θα αναμένουμε και θα επιμένουμε…».