Δημοσχάκης Αναστάσιος

Παρέμβαση στην συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της 30/6/2016

Στην συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της 30/6/2016 συμμετείχε χθες το απόγευμα ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης. Στην συνεδρίαση έτυχαν υποδοχής Ελληνοαμερικανοί φοιτητές και στελέχη Ελληνικών οργανώσεων του Εξωτερικού, συγκεκριμένα ο κ. Larigakis από το Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο και ο κ. Παπαστεργιάδης από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

Ακολουθεί η παρέμβαση του Βουλευτή:

«Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Ως τομεάρχης του απόδημου ελληνισμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της Ν.Δ., θα ήθελα και εγώ, με τη σειρά μου, να χαιρετίσω τους προσκεκλημένους μας και να τους εκφράσω τη χαρά που βρίσκονται κοντά μας σήμερα.

Απευθυνόμενος στον κ. Πρόεδρο, τον κ. Larigaki, θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για το έργο που επιτελεί με το ινστιτούτο του, αφού προσφέρει στον ελληνισμό, στην Ελλάδα, την Κύπρο, στους Έλληνες της Αμερικής και στους Έλληνες σε όλο τον κόσμο. Η συνεισφορά του σε όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν ήταν και είναι πάρα πολύ μεγάλη και οφείλουμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μέσα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Διότι, αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα του ελληνισμού, διότι, ο ελληνικός λαός, όπως αυτός εκφράζεται με το ελληνικό κράτος, είναι πάντα ευθυδίκης και ποτέ δεν αδίκησε τους λαούς.

Θα ήθελα τώρα να απευθυνθώ στους Ελληνοαμερικανούς φοιτητές που βρίσκονται σήμερα μαζί μας, πραγματικά, είναι το μέλλον αυτού του λαού και αυτής της φυλής. Είστε οι πρωτοπόροι της προστασίας και της συνέχισης όλων εκείνων των ιδανικών, αρχών και αξιών της φυλής μας. Είσαστε οι συνεχιστές των προπαππούδων σας, των παππούδων σας, των γονέων σας, που πραγματικά, προικισμένοι με αρχές και αξίες και ιδανικά του χριστιανισμού και του ελληνισμού, φορτωμένοι με τις εικόνες, με κειμήλια των οικογενειών σας, έφτασαν στις μακρινές πατρίδες τους και σήμερα, γυρίστε εσείς και δηλώστε με κεφαλαία γράμματα ότι είστε Έλληνες και χριστιανοί. Αυτά είναι τα δύο που σας ενώνουν και διατηρείτε την ταυτότητά σας.

Επίσης, ο ελληνικός λαός που παρακολουθεί από το Κανάλι της Βουλής, χαίρεται να σας βλέπει και να σας ακούει. Νιώθει υπερηφάνεια, αλλά ταυτόχρονα νιώθει και ήττα, διότι, δεν μπόρεσε το ελληνικό κράτος διαχρονικά να είναι συμπαραστάτης εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας. Εγώ, ως Έλλην και ως Βουλευτής και ως αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και πρώην Αρχηγός της, σας ζητώ συγνώμη, διότι, δεν μπορέσαμε να είμαστε συνεπείς σε ένα αυτονόητο δικαίωμά σας. Διότι, σήμερα με την παρουσία σας και με αυτά που περιγράψατε, ένιωσα ότι μου χτυπήσατε μια γροθιά στο στομάχι και ορθώς το κάνατε αυτό. Όλοι οι Έλληνες Βουλευτές και όλα τα κόμματα είμαστε συμπαραστάτες στα δικά σας τα προβλήματα, τα οποία, αναπτύξατε χωρίς περιστροφές και ευθέως.

Νομίζω ότι όλοι εμείς πιέζουμε την παρούσα ελληνική κυβέρνηση μέσα από νομοθετήσεις, να εξασφαλίσουμε εκείνο το πλαίσιο σε ότι αφορά το συμβούλιο του απόδημου ελληνισμού, το ξέρουν οι γονείς σας και οι παππούδες σας, τα κέντρα της εξυπηρέτησης των Ελλήνων του εξωτερικού που πρέπει να λειτουργούν σε κάθε πρεσβεία και σε κάθε ελληνικό προξενείο, διότι να γνωρίζετε ορθώς και καλώς ότι εκτός από την Ελλάδα που σήμερα εδώ ήσαστε κοντά μας, υπάρχει και μια Ελλάδα που είναι εξαπλωμένη σε όλη την υφήλιο. Ωστόσο όμως έχουμε δυνατότητες και πιστεύω ότι όλα τα κόμματα θα εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες. Ήδη όπως είπαμε κινείται η κυβέρνηση μετά από πίεση και της Νέας Δημοκρατίας να ψηφιστεί ο νόμος, ο οποίος καθορίζει την ημέρα του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας και μάλιστα έχει αποφασιστεί από δύο κυβερνήσεις, να ορισθεί όπως και ορίστηκε η 20η Μάϊου, ημέρα γέννησης του μεγάλου φιλοσόφου μας Σωκράτη ως ημέρα που θα γιορτάζεται ανά τον κόσμο η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός. Ευχαριστώ πολύ για το ότι είστε εδώ και να είσαστε καλά.»