Δημοσχάκης Αναστάσιος

Πιστά και σταθερά, δίπλα στον πρωτογενή τομέα του Έβρου! Διαβιβαστική επιστολή προς ΥΠΑΑΤ περί αποζημιώσεων πληγέντων αγροτών.

Με επιστολή του προχθές (1/4) προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α. , Α. Δημοσχάκης , διαβίβασε το ερώτημα που απηύθυνε τοπική Ενημερωτική Ιστοσελίδα αναφορικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων αγροτών από τα καιρικά φαινόμενα και το πράσινο σκουλήκι το 2018. 

Ο βουλευτής, εξήρε την σημασία της καλλιέργειας του βάμβακος, ενός κορυφαίου προϊόντος στον Νομό Έβρου,  τόσο για την ποιότητά του όσο και για την συμβολή του στο αγροτικό εισόδημα.

Υπογράμμισε ότι παρά τις δυο κρίσεις της Χώρας  προσβλέπει στη θετική διάθεση του Υπουργείου, ώστε με την ενεργοποίηση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων, να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των πληγέντων αγροτών και να μπορέσουν και πάλι να …”ανάψουν” τις μηχανές για την παρούσα καλλιεργητική περίοδο!

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή : 

ΘΕΜΑ : Αποζημιώσεις των πληγέντων αγροτών Έβρου από τα καιρικά φαινόμενα και το πράσινο σκουλήκι το 2018.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

Σας διαβιβάζω προς ενημέρωσή σας ερώτηση που απηύθυνε τοπικό μέσο ενημέρωσης (ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Thrakinea ), αναφορικά με το ζήτημα των αποζημιώσεων των αγροτών του Νομού Έβρου, οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν από τις καιρικές συνθήκες και το πράσινο σκουλήκι το 2018. 

Η απελθούσα κυβέρνηση ολιγώρησε αδικαιολόγητα, αδιαφόρησε για τους αγρότες και παραγωγούς του Νομού Έβρου, κληροδοτώντας στη σημερινή κυβέρνηση αυτή την εκκρεμότητα.

Γνωρίζω το ενδιαφέρον και τον σχεδιασμό του Υπουργείου σας για το προϊόν του βαμβακιού, το οποίο αποτελεί κορυφαία καλλιέργεια των ελλήνων αγροτών και ξεχωρίζει για την ποιότητα αλλά και την συμβολή του στο αγροτικό εισόδημα.

Προσβλέπω στη θετική διάθεση και στο πνεύμα συναίνεσης που έχετε επιδείξει έως τώρα, προκειμένου να στηριχθούν οι πληγέντες καλλιεργητές, οι οποίοι περιήλθαν σε δεινή οικονομική κατάσταση κι αδυνατούν να  “ανάψουν” ξανά τις μηχανές για να καλλιεργήσουν…

Εκτιμώ ότι με την ενεργοποίηση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων, θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους για να στηριχτεί αυτό το κορυφαίο για τον Νομό προϊόν!