Δημοσχάκης Αναστάσιος

Πρόσκληση στον Υπ. Δικαιοσύνης να επισκεφτεί τον Έβρο δίνοντας οριστική λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των δικαστικών υπηρεσιών του Νομού!Ο Έβρος χρήζει στοργής & στήριξης ώστε να απογειωθεί αναπτυξιακά!Σύνοψη Ομιλίας επί σ/ν Υπ. Δικαιοσύνης

Στην χθεσινή του ομιλία (2/6) επί του Ν/Σ του Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Βουλευτής Έβρου & Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν. Δημοσχάκης, υπογράμμισε ότι ο Έβρος, ευρισκόμενος στο σταυροδρόμι Βορρά-Νότου, Ανατολής-Δύσης, έχει εθνικές ευαισθησίες και χρήζει ιδιαίτερης στοργής, ενόψει μάλιστα των σπουδαίων επικείμενων εξελίξεων!!

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής :

Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, επιτυγχάνει την αναβάθμιση & επιτάχυνση του τρόπου απονομής της ποιοτικοτερης δικαιοσύνης!!

Ενισχύεται αποτελεσματικά ο ρόλος & το κύρος του Δικαστή & του Εισαγγελέα, προβλέποντας τη διαρκή και πολύπλευρη επιμόρφωση των δικαστικών λειτουργών μέσα από ειδικά προγράμματα της Εθνικής Σχολής Δικαστών και Εισαγγελέων.

Μάλιστα, πρότεινε πρωτοποριακά, να εξεταστεί η ενδεχόμενη συνεκπαίδευση αυτών, με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και των λοιπών Σ.Α με τις ίδιες τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις.

Καταθέτοντας απλόχερα την εμπειρία του από όλα τα αξιώματα της Ε.Α., εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους δικαστές και εισαγγελείς της χώρας!!

Οι οποίοι στα δύσκολα υπήρξαν σταθεροί και συνεπείς στο καθήκον, στηρίζοντας με το γράμμα του νόμου το δύσκολο έργο της δίωξης του εγκλήματος και της επιβολής εφαρμογής του νόμου κατά της τρομοκρατίας και της διατάραξης της κοινωνικής ειρήνης!!

Απηύθυνε πρόσκληση στον Υπ. Δικαιοσύνης, να επισκεφτεί τον Έβρο προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο κτιριακό πρόβλημα των δικαστικών υπηρεσιών του Νομού!!

Και αυτό θα επιτευχθεί με την ανέγερση ενός νέου & σύγχρονου Δικαστικού Μεγάρου στην Αλεξ/πολη καθώς & της ίδρυσης Διοικητικού Πρωτοδικείου στο Β/Έβρο με έδρα την Ορεστιάδα!!

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι ο Έβρος που σταδιακά αναβαθμίζεται γεωστρατηγικά & γεωπολιτικά, χρήζει στήριξης & περαιτέρω ενίσχυσης ώστε να απογειωθεί αναπτυξιακά!

Μπορείτε να ακούσετε την Σύνοψη της Ομιλίας εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=zOaV9oljK6k