Δημοσχάκης Αναστάσιος

Σκηνικό κατάρρευσης στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Πέμπτη στην σειρά παραίτηση της διοίκησης, απλήρωτοι οι παραγωγοί, ασυγκόμιστα τα τεύτλα, κλειστά τα εργοστάσια σε όλη την επικράτεια!! Συνέντευξη στην Αλφα Τηλεόραση Αλεξ/πολης

Για την Νέα Γραπτή Ερώτηση, τέταρτη στην σειρά που κατέθεσε για το ζήτημα της ΕΒΖ, τις  αποζημιώσεις των τευτλοπαραγωγών και το μέλλον της ελληνικής ζάχαρης μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της Άλφα Τηλεόρασης Αλεξανδρούπολης, ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.
 
Συγκεκριμένα ανέφερε:
 
  • Οι τευτλοπαραγωγοί βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης καθώς δεν έχουν καμμία ενημέρωση για την πορεία των αποζημιώσεων τους, γεγονός που επιτείνει την οικονομική δυσχέρεια την οποία βιώνουν.
  • Οι διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας κι Ανάπτυξης,  Α. Χαρίτση, ότι ο ΕΛΓΑ θα επιμεληθεί του ζητήματος των αποζημιώσεων των τευτλοπαραγωγών δεν ευσταθούν, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον σχετικό κανονισμό του Οργανισμού. 
  • Φέτος χάρη στην παρούσα κυβέρνηση, με βάση τα δηλωμένα στρέμματα τευτλοκαλλιέργειας εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει κανένα εργοστάσιο ζάχαρης στην Ελλάδα!
  • Έχει προγραμματίσει o ίδιος την κατάθεση νέων γραπτών ερωτήσεων για τα προβλήματα των αγροτών της περιοχής, οι οποίοι ήρθαν φέτος αντιμέτωποι τόσο με ακραία καρικά φαινόμενα όσο και με την ξηρασία, με καταστροφικές συνέπειες για τις σοδειές και το οικογενειακό τους εισόδημα.
 Απόκρυψη αρχικού μηνύματος
 
Περισσότερα  μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό που ακολουθεί: