Δημοσχάκης Αναστάσιος

Σταυροδρόμι λαών, θρησκειών και πολιτισμών η Θράκη. Πρότυπο αρμονικής συμβίωσης πολιτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος! – Χαιρετισμός στο 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών στις Φέρες

Τις εργασίες του 11ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρακών, που ολοκληρώθηκε σήμερα (17/03) στον ΙΜΝ Αγ Νικόλαο με απόλυτη επιτυχία, παρακολούθησε χθες (16/03) ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Στον χαιρετισμό που απέστειλε και αναγνώσθηκε την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου (15/03) υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι:

  • Σύνεδροι από κάθε γωνιά του πλανήτη προσήλθαν στην έδρα της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας των Θρακών στις Φέρες με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για την πλούσια ιστορία της Θράκης!
  • Η Θράκη είναι ένα σταυροδρόμι λαών, θρησκειών και πολιτισμών, όπου συμβιώνουν αρμονικά πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος αποτελώντας πρότυπο ειρηνικής συνύπαρξης.
  • Η δυναμική της ευρύτερης περιοχής είναι τεράστια και διαθέτει πολλά περιθώρια ανάπτυξης.
  • Γι’ αυτό και πιο επίκαιρη από ποτέ είναι η ανάγκη σύστασης Διακομματικής Ειδικής Επιτροπής για την Πρόοδο και την Ανάπτυξη της Θράκης σε αντιστοίχιση αυτής που ιδρύθηκε το 1991 από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη!

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του:

«Χαιρετίζω με απεριόριστο σεβασμό και εκτίμηση το 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών στις Φέρες Αλεξ/πολης , Ν.Έβρου!

Καλωσορίζω τους διοργανωτές και τους συνέδρους από κάθε γωνιά του κόσμου, που προσήλθαν στην έδρα της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας των Θρακών στις Φέρες με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για την πλούσια ιστορία μας, υπερηφανευόμενοι για την κοινή καταγωγή μας.

Η έναρξη του 3ημέρου συνεδρίου συμπίπτει με την πολιτική περιοδεία του Προέδρου μας, Κ.Μητσοτάκη, στους Νομούς Ροδόπης και Ξάνθης της ΑΜΘ  όπου τον συνοδεύω.

Σε αυτό το ωραίο οδοιπορικό μας είστε  πάντα στη σκέψη μας, στα σχέδια μας , στο λόγο μας και στην καρδιά μας!

Η Θράκη είναι ένα σταυροδρόμι λαών , Θρησκειών και πολιτισμών, όπου συμβιώνουν αρμονικά πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος αποτελώντας πρότυπο ειρηνικής συνύπαρξης.

Η δυναμική της περιοχής μας είναι τεράστια και διαθέτει πολλά περιθώρια ανάπτυξης.

Γι’ αυτό και πιο επίκαιρη από ποτέ είναι η ανάγκη σύστασης Διακομματικής Ειδικής Επιτροπής για την Πρόοδο και την Ανάπτυξη της Θράκης σε αντιστοίχιση αυτής που ιδρύθηκε το 1991 από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη!

Από την οποία προέκυψε μια συνισταμένη πολιτικών που εφήρμοσαν όλες οι Κυβερνήσεις μέρος αυτών μέχρι και σήμερα!

Επαινώ και συγχαίρω τους διοργανωτές, τις Ομοσπονδίες Θρακικού Ελληνισμού, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας, την Πανθρακική Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδος και το Δήμο Αλεξανδρούπολης!!

Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου, τα συμπεράσματα του οποίου εκτιμώ ότι θα είναι χρήσιμα σε όλους μας με τη δήλωση ότι θα τα αναδείξω δημιουργικά!».