Δημοσχάκης Αναστάσιος

Στην προκλητικότητα του ”ταραξία” γείτονα, η Χώρα οφείλει να κρατά αυξημένα τα αντανακλαστικά της αναφορικά με τις αμυντικές της δυνατότητες, ενισχύοντας την ΕΑΒ!Ομιλία στην Ολομέλεια για τον ν/σ του Υπουργείου Άμυνας

Στην χθεσινή του (13/12) ομιλία στη Βουλή, αναφορικά με τις νομοθετικές ρυθμίσεις θεμάτων του ΥΠΕΘΑ, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Α.Δημοσχάκης, τόνισε ότι στο θέαμα της προκλητικότητας του γείτονα και των μεταναστευτικών ροών, η αποτρεπτική ικανότητα των ελληνικών  Ε Δ, θα πρέπει να βρίσκεται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

  • Ο ”θορυβώδης” γείτονας, επιδεικνύει μια σφοδρή, επιθετική ρητορική και προκλητικότητα, ασκώντας πιέσεις στο εσωτερικό της ελληνικής Επικράτειας, μέσω της εργαλειοποίησης ανθρώπων σε ανάγκη. 
  • Ασκεί με πρόγραμμα και ασύστολα, ψυχολογικές επιχειρήσεις και επιθετικές ρητορικές, στις οποίες η Ελλάδα θα πρέπει να ενεργοποιήσει το αντιπληροφοριακό της εθνικό δίκτυο.
  • Η κυβέρνηση κινείται πάντοτε υπό την ”σκέπη” των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και της καλής γειτονίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μένει παθητική στην προκλητικότητα του ”άρπαγα” γείτονα!
  • Τουναντίον, μέσω του εν λόγω Ν/Σ του ΥΠΕΘΑ, οι Ε.Δ. καθίστανται ένας ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας.
  • Με τις άρτια σχεδιασμένες ρυθμίσεις των καίριων ζητημάτων, η ΝΔ δηλώνει παρούσα και αποκαθιστά την όποια αδικία σε βάρος των Ε Δ διασφαλίζοντας το αίσθημα εθνικής ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία!
  • Ο βουλευτής τόνισε ότι ο Έβρος είναι ταυτισμένος με τον Έλληνα στρατιώτη και τους επιχειρησιακούς σχηματισμούς & τα κέντρα, τα οποία είναι απαραίτητο να λειτουργούν συνεχώς, να είναι ενισχυμένα και σωστά στελεχωμένα!
  • Κατ’ αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η ειρήνη & το αίσθημα ασφάλειας στην νευραλγική & ευαίσθητη περιοχή του Έβρου καθώς και στους υπομονετικούς πολίτες αυτού.
  • Τέλος, επεσήμανε ότι όλοι οφείλουν να διδάσκονται από την Ιστορία και τα μαθήματα αυτής, η οποία υποδεικνύει την  αδήριτη ανάγκη εκσυγχρονισμού & αναδιοργάνωσης των Ε Δ .

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ομιλία στον ακόλουθο σύνδεσμο :https://www.youtube.com/watch?v=Yofd5M4RTi4&t=302s