Δημοσχάκης Αναστάσιος

Στις Καστανιές Έβρου οι κάτοικοι διατηρούν το κέφι και διεκδικούν την αξιοποίηση της μοναδικής παραποτάμιας ομορφιάς & εξυπηρέτησης των πέριξ του Άρδα ποταμού Οικισμών !

Οι καιρικές συνθήκες μπορεί να μην επέτρεψαν να ανάψει το γλέντι χθες στις Καστανιές Έβρου, ωστόσο η υποδοχή που μου επιφύλαξαν οι κάτοικοι και οι παριστάμενοι ήταν παραπάνω από θερμή…

Ο Μορφωτικός Αθλητικός Όμιλος Άρδας Καστανεών & ο τοπικός Σύλλογος Γυναικών ετοίμασαν με κέφι και διάθεση μια όμορφη γιορτή στον απεριορίστου φυσικού κάλλους οικισμό τους..

Έντονο το ενδιαφέρον τους όπως διαπίστωσα για το ζήτημα του υδάτινου μονοπατιού (“κασίσι”) το οποίο συνδέει τις Καστανιές με τα Μαράσια εξυπηρετώντας πεζούς & εποχουμένους, που μεταβαίνουν στις ένθεν & ένθεν παραποτάμιες καλλιεργούμενες εκτάσεις τους.

Απαιτείται άμεση επιδιόρθωση & αποκατάσταση των υλικών ζημιών που προκλήθηκαν στο υπάρχον από ετών τσιμέντινο πέρασμα επί της κοίτης του ποταμού Άρδα,καθώς προκαλείται τοπική δυσλειτουργία & παραμένει ένα τεχνικό σημείο μοναδικής ομορφιάς αναξιοποίητο!