Δημοσχάκης Αναστάσιος

Στοχευμένες μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας (Άρθρο στην «Καρφίτσα» 17/9)

Η κυβέρνηση ανέβασε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης την ίδια παράσταση που παρουσιάζει με… συνέπεια, είναι αλήθεια, στον ελληνικό λαό στους 20 μήνες που βρίσκεται στην εξουσία. Μονόλογοι από ψέματα και φρούδες υποσχέσεις, με… χρυσόσκονη τον κατά φαντασία πόλεμο κόντρα στη διαπλοκή.
Η ελληνική οικονομία βιώνει άλλη μια χρονιά ύφεσης, επιχειρήσεις βάζουν λουκέτα, οι μικρομεσαίοι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς τα χρέη τους αυξάνονται και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ… ονειρεύεται ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Σχεδιάζει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας βασισμένη σε ένα τρίπτυχο: φόροι, φόροι, φόροι, μέχρι τελικής πτώσεως! Εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες της και στα ψέματα που έχει πει στον ελληνικό λαό ξέρει ότι πλέον μετρά αντίστροφα για την πτώση της και προσπαθεί να βάλει άλλα θέματα στην ατζέντα, όπως τηλεοπτικές άδειες, διαπλοκή, Δικαιοσύνη.
Η Νέα Δημοκρατία ως υπεύθυνη Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει έτοιμη εναλλακτική πρόταση, μια συμφωνία αλήθειας με τον ελληνικό λαό και ο Πρόεδρός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα την παρουσιάσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μια πρόταση η οποία δεν θα βασίζεται στην υφεσιακή λογική της υπεροφορολόγησης της ιδιωτικής οικονομίας. Οι θέσεις μας έχουν αναπτυξιακό «άρωμα», θα δώσουν ανάσα στην ελληνική οικονομία, καθώς δεν βασίζονται στον άκρατο κρατισμό, αλλά στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στην προσέλκυση επενδύσεων. Για τα θέματα δηλαδή που ο ΣΥΡΙΖΑ, ιδεολογικά, βρίσκεται απέναντι.
Ο Αρχηγός μας έχει έτοιμο τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, με λεπτομερή ανάλυση όλων των προϋποθέσεων για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Βασικός και πρωταρχικός παράγοντας είναι η μείωση της φορολογίας, αλλά και η δημιουργία του κατάλληλου κλίματος για να επενδυθούν κεφάλαια στην Ελλάδα. Για να συμβεί αυτό όμως πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.
Πρόκειται για στοχευμένες μεταρρυθμίσεις που θα αποτελέσουν τους πυλώνες για να στηριχθεί πάνω τους ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, αντικαθιστώντας εκείνο που μας οδήγησε στην κρίση. Χρειάζεται υποστήριξη της επιχειρηματικής δράσης, εξυγίανση του δημοσίου τομέα, τόνωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Το κράτος δεν πρέπει να μπαίνει εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα, γι’ αυτό και πρέπει να εξαλειφθούν όλα τα γραφειοκρατικά γρανάζια που δυσκολεύουν τέτοιες προσπάθειες. Μιλάμε ουσιαστικά για απλοποίηση των αδειοδοτήσεων νέων επιχειρήσεων.
Δίνουμε βάση στους δύο βασικούς πυλώνες της προόδου, την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. Θέλουμε ένα κράτος που θα εξυπηρετεί, υπό τη σκέπη του, την υγιή επιχειρηματικότητα και δεν θα «στραγγαλίζει» κάθε προσπάθεια ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όπως διαπίστωσα ότι συμβαίνει σήμερα, στις περιοδείες που έκανα στους νομούς Πέλλας και Έβρου. Μίλησα με επαγγελματίες, αφουγκράστηκα τις αγωνίες και τις ανησυχίες τους, αλλά διέκρινα και το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει, λόγω της κυβερνητικής πολιτικής που στοχεύει μόνο σε περισσότερο κράτος, αφήνοντας στο περιθώριο τις επενδύσεις.
Η Νέα Δημοκρατία έχει ουσιαστικά εκπονήσει ένα νέο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, που δεν θα έχει μόνο ως στόχο την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία, αλλά και των πολιτών απέναντι στους Θεσμούς. Μιλάμε δηλαδή για μεταρρυθμίσεις και με διαρθρωτικό πρόσημο κι όχι μόνο με οικονομικούς όρους.
Η πρόταση μας είναι τεκμηριωμένη και δεν βασίζεται σε κίβδηλα διλλήματα, πάνω στα οποία οικοδόμησε τη πολιτική και τη στρατηγική της η σημερινή κυβέρνηση. Ο λόγος μας είναι ενωτικός κι όχι διχαστικός όπως ο δημόσιος λόγος των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυτό που χρειάζεται πλέον είναι να τρέξουν οι πολιτικές εξελίξεις και ο λαός να τιμήσει με την ψήφο του τις μεταρρυθμίσεις που θέλει να εφαρμόσει ο Πρόεδρός μας. Για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και να διαδραματίσει η χώρα μας ένα ουσιαστικό ρόλο στο διεθνές περιβάλλον, χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος.

 

 20160917_235429