Δημοσχάκης Αναστάσιος

Στο επετειακό έτος των 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία η ΝΔ στέλνει ισχυρό μήνυμα ενότητας στους Έλληνες της Υφηλίου!Δημοκρατική&θεσμική τομή η κατοχύρωση του δικαιώματος ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού χωρίς γραφειοκρατικά αναχώματα &προϋποθέσεις! Σύνοψη Ομιλίας επί σ/ν ΥΠΕΣ

Στην χθεσινή του (25/5) ομιλία επί του Σ/Ν του Υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με την συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στην εκλογική διαδικασία, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης, τόνισε με παρρησία ότι η σημερινή κυβέρνηση επιδιώκει να μεγαλώσει την χώρα, δίνοντας στο έθνος τη δυνατότητα να συμπορεύεται και να αθροίζει δυνάμεις απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις, με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Πατρίδα μας.

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής :

Ο Ν. 4648/2019 ο οποίος κατοχύρωνε το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, αποτέλεσε το πρώτο σημαντικό βήμα μίας εντατικής προσπάθειας της παράταξης της ΝΔ να ικανοποιήσει ένα αίτημα δεκαετιών των απανταχού συμπατριωτών μας!

Με την παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία, η προσπάθεια αυτή ολοκληρώνεται καθώς αίρονται οι ισχύοντες περιορισμοί και τα πρόσθετα κριτήρια!!

Υπογράμμισε εμφατικά ότι η χώρα έχει ανάγκη τους Έλληνες της ομογένειας, ”συστρατεύοντας” τις δυνάμεις του έθνους έναντι των σύγχρονων προκλήσεων!

Από το αξίωμα του ως Τομεάρχης της ΝΔ στα θέματα απόδημου ελληνισμού, την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο, τόνιζε ότι είναι σημαντικό να οργανωθεί ο απόδημος ελληνισμός σε νέες βάσεις, ενδυναμώνοντας έτι περισσότερο τον δεσμό του απόδημου ελληνισμού με την μητέρα-πατρίδα.

Προέτρεψε την αξιωματική αντιπολίτευση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμπορευτεί με την προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης, να ισχυροποιήσει τον ελλαδικό & απόδημο ελληνισμό!!

Μπορείτε να ακούσετε την σύνοψη της Ομιλίας εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=9aIPeMkECpE